MS2018: Mohlo dôjsť k veľkej tragédii, lietadlo s hráčmi Saudskej Arábie zachvátil požiar

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 11:49 • 2 min
MS2018: Mohlo dôjsť k veľkej tragédii, lietadlo s hráčmi Saudskej Arábie zachvátil požiar

ROSTOV NAD DONOM - Nepríjemnú skúsenosť za sebou majú futbalisti Saudskej Arábie na majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla). Počas pondelkového presunu do dejiska nasledujúceho stretnutia proti Uruguaju, ktorým bude v stredu 20. júna Rostov nad Donom, totiž začalo horieť ich lietadlo. Ako referuje anglický Mirror, stroj Airbus A319-100 zachvátili plamene. Piloti však situáciu zvládli a s lietadlom pristáli v plánovanej destinácii.

slovakia

left justify in out

"Federácia chce všetkých uistiť, že celá výprava je v poriadku. Náš stroj zasiahli technické problémy, počas ktorých zlyhal jeden z motorov," uvádza sa v stanovisku národnej federácie Saudskej Arábie. Zástupca Ázie na MS 2018 prehral minulý týždeň s domácimi Rusmi vysoko 0:5 a v stredu v súboji základnej A-skupiny nastúpi proti výberu Uruguaja.

Podľa leteckej spoločnosti došlo k požiaru motora, ktorý spôsobila zrážka s vtákom. "Počas letu nič neohrozilo bezpečnosť cestujúcich. Pristátie prebehlo bežným spôsobom, nebolo nutné ani žiadne varovanie," uviedol prevádzkovateľ lietadla.

Požiar zachytili prostredníctvom fotografií a videí viacerí cestujúci. Tí spomenutú situáciu okamžite zdieľali cez sociálne siete. "Chcel by som všetkým odkázať, že sme sa bezpečne dostali do Rostova. Išlo o jednoduchú technickú chybu v lietadle, ale vďaka Bohu, už sme v hoteli," odkázal vo videu kapitán saudskoarabského tímu Osama Hawsawi. "Samozrejme, boli sme vystrašení, ale sme v poriadku," nadviazal stredopoliar Hattan Bahebri.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies