MS2018: Mexiko postúpi do osemfinále napriek prehre so Švédskom

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 18:37 • 2 min
MS2018: Mexiko postúpi do osemfinále napriek prehre so Švédskom

JEKATERINGBURG - Futbalisti Švédska triumfovali v stredajšom dueli 3. kola F-skupiny MS nad Mexikom 3:0 a z prvého miesta postúpili do osemfinále šampionátu. V ňom sa v utorok 3. júla o 16.00 SELČ v Petrohrade stretnú s druhým tímom z E-skupiny. Mexiko aj napriek prehre ide po zaváhaní obhajcov titulu Nemcov ďalej z druhej priečky, v pondelok 2. júla o 16.00 SELČ bude hrať osemfinále proti víťazovi E-skupiny.

slovakia

left justify in out

V Jekaterinburgu najskôr mexický obranca Jesus Gallardo dostal najrýchlejšiu žltú kartu v histórii MS. Inkasoval ju už v trinástej sekunde, keď odstrčil rukami pri výskoku Olu Toivonena. Švédi v druhom polčase udreli gólovo až trikrát - autormi presných zásahov boli Ludwig Augustinsson, kapitán Andreas Granqvist z pokutového kopu a skóre uzavrel vlastným gólom Edson Alvarez.

 

F-skupina, 3. kolo:

Mexiko - Švédsko 0:3 (0:0)

Góly: 50. Augustinsson, 62. Granqvist (z 11m), 74. Alvarez (vlastný). ŽK: Gallardo, Moreno, Layun (89. Peralta) - Larsson, Lustig. Rozhodovali: Pitana - Maidana, Belatti (všetci Arg.), 33.061 divákov.

Mexiko: Ochoa - Alvares, Salcedo, Moreno, Gallardo (65. Fabian) - Guardado (76. Corona), Herrera - Layun, Vela, Lozano - Hernandez

Švédsko: Olsen - Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Larsson (57. Svensson), Ekdal (80. Hiljemark), Forsberg - Berg (68. Thelin), Toivonen

 

Švédom patril úvod, za prvých päť minút predviedli dve zaujímavé akcie. Najskôr centroval nebezpečne do šestnástky Larsson, ale žiadny z jeho spoluhráčov sa k zakončeniu nedostal. O chvíľu neskôr chytil brankár Ochoa podľa rozhodcov loptu už mimo šestnástky a s námahou musel potom likvidovať priamy kop Forsberga z uhla ľavej strany. V 12. minúte zakončil Berg cez hlavu chrbtom k bránke tesne vedľa. Po štvrťhodine hry sa už dostali k slovu aj Mexičania, loptu vybojoval Lozano a technická strela Velu mala takmer gólové parametre. Vzápätí sa na druhej strane dostal do dobrej šance Forsberg, no osamotený z ôsmich metrov prestrelil bránku. V 30. minúte arbiter na základe sytému VAR neposúdil Hernandezovu ruku v pokutovom území ako úmyselnú, z následného rohu Ochoa vytlačil volej Berga nad brvno. Ten istý švédsky útočník ešte v nadstavenom čase rozvlnil iba bočnú sieť.

 

Severania udreli hneď po zmene strán. Prízemnú prihrávku naprieč pokutovým územím Claesson síce dobre netrafil, ale číhajúci obranca Augustinsson na ľavej strane poslal Švédov do vedenia - 0:1. "Tri korunky" mali navrch a o chvíľu pohrozil ďalším streleckým pokusom Forsberg. Druhý gól pridali Švédi po hodine hry, keď po rýchlom brejku Moreno zastavil Berga v šestnástke nedovolene a Granqvist penaltu s prehľadom premenil - 0:2. Mexičania sa na odpoveď nezmohli a tak inkasovali aj tretíkrát, pretože Alvarez si v 74. minúte zrazil loptu rukou do vlastnej siete. Na opačnej strane sa neujala ani príležitosť Hernandeza s Velom a tak sa Švédi tešili z triumfu rozdielom triedy i z prvenstva v skupine.

 

Tabuľka F-skupiny:

1. Švédsko 3 2 0 1 5:2 6*

2. Mexiko 3 2 0 1 3:4 6*

-----------------------------------

3. Kórejská rep. 3 1 0 2 3:3 3

4. Nemecko 3 1 0 2 2:4 3

* - postup do osemfinále

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona