MS2018: Angličania prelomili penaltovú kliatbu! Po výhre nad Kolumbiou sú šiestym európskym tímom vo štvrťfinále

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 22:59 • 2 min
MS2018: Angličania prelomili penaltovú kliatbu! Po výhre nad Kolumbiou sú šiestym európskym tímom vo štvrťfinále

MOSKVA - Futbalisti Anglicka doplnili najlepšiu osmičku tímov na MS 2018 v Rusku, v utorňajšom stretnutí osemfinále triumfovali nad reprezentantmi Kolumbie 4:3 na strely zo značky pokutového kopu, ktorý nasledoval, keď sa duel po predĺžení skončil nerozhodne 1:1.

slovakia

left justify in out

Úvodný gól zápasu strelil v 57. min z pokutového kopu dosiaľ najlepší strelec šampionátu Harry Kane. V samotnom závere vyrovnal hlavičkou Yerry Mina. Predĺženie gól neprinieslo, rozhodujúci pokus v záverečnom rozstrele premenil Eric Dier. Angličania nastúpia vo štvrťfinále proti Švédom v sobotu 7. júla od 16.00 h SELČ v Samare. Hráči "Albiónu" prenikli medzi osem najlepších krajín na svete po 12 rokoch, naposledy sa im to podarilo v Nemecku 2006.

 

Anglicko zo siedmich pokusov prejsť cez súpera po strelách zo značky pokutového kopu prehralo päť. Futbalisti Albiónu zdolali vo štvrťfinále ME 1996 vo Wembley Španielov na penalty, no v semifinále ich takýmto spôsobom vyradili Nemci.

 

Majstrovstvá sveta 2018 vo futbale - utorok:

Osemfinále - Moskva (Otkrytie Arena):

Kolumbia - Anglicko 1:1 po predĺžení (1:1, 0:0), na rozstrel z 11 m 3:4 
Góly: 90.+ Y. Mina - 57. H. Kane (z pok. kopu), ŽK: 41. Barrios, 52. Arias, 54. C. Sánchez, 63. Falcao, 64. Bacca - 56. Henderson, 69. Lingard, rozhodoval: Geiger (USA)
rozstrel z 11 m: Falcao (Kol.) - 1:0, H. Kane (Angl.) - 1:1, Cuadrado (Kol.) - 2:1, Rashford (Angl.) - 2:2, Muriel (Kol.) - 3:2, Henderson (Angl.) - nepremenil, Uribe (Kol.) - nepremenil, Trippier (Angl.) - 3:3, Bacca (Kol.) - nepremenil, Dier (Angl.) - 3:4

Zostavy:
Kolumbia: Ospina - Arias (106. Zapata), D. Sánchez, Y. Mina, Mojica - Barrios, C. Sánchez (79. Uribe), Lerma (61. Bacca) - J. Cuadrado, Quintero (88. Muriel) - Falcao
Anglicko: Pickford - K. Walker (113. Rashford), Stones, Maguire - Trippier, Alli (80. Dier), Henderson, Lingard, A. Young (102. D. Rose) - H. Kane, Sterling (88. Vardy)

 

Prvý polčas sa skončil bez gólov, ale aj vyložených príležitostí z hry. Najviac zahrozil anglický priamy kop a štandardné situácie boli dôležité tiež po zmene strán. D. Sanchez ešte odvrátil Youngov center pred Kaneom a Maguireom, po následnom rohu a zákroku na C. Sancheza odpískal hlavný arbiter jedenástku. Po dlhých protestoch Kolumbijčanov si loptu postavil práve Kane a svojím šiestym gólom na šampionáte poslal Anglicko do vedenia 1:0. Juhoameričania už nemohli ďalej vyčkávať a na trávnik prišiel útočník Bacca. Ich koncentráciu však rozptyľovali hádky s rozhodcom a onedlho takmer prehrávali už o dva góly, keď Alli hlavičkoval po centri len tesne mimo. Kolumbijčania sa potrebovali zapájať do ofenzívnych akcií vo väčšom počte, čo otváralo Angličanom miesto na kontry. 

 

Do jednej sa vyrútili Young, Sterling a Lingard, posledného menovaného zastavil D. Sanchez riskantným zákrokom v šestnástke, ktorý rozhodca neposúdil ako penaltový. V záverečnej desaťminútovke ponúkol Walker súperovi vyrovnanie laxnou rozohrávkou, loptu získal striedajúci Bacca, možnosťou pohrdol Cuadrado. Pre Anglicko to bolo varovanie a ďalšie vyslal striedajúci Uribe, jeho ďalekonosný pokus vyškriabal Pickford. Angličania v nadstavenom čase po prvom kolumbijskom rohu neustrážili hlavičkujúceho Minu a Pickford ani Trippier na čiare nezabránili gólu na 1:1.

 

Zápas dospel do predĺženia, v ňom boli najskôr aktívnejší Juhoameričania. Mojica našiel centrom z ľavej strany Falcaa, ktorý v hlavičkovom súboji s Maguireom netrafil bránku. V záverečných minútach sa pokúsili rozhodnúť aj Angličania, šance mali striedajúci hráči. Neujali sa Roseova krížna strela či hlavička Diera po rohu a rozuzlenie musel priniesť až jedenástkový rozstrel. Henderson neprekonal Ospinu v tretej sérii, vzápätí Uribe napálil brvno. Pickford v piatej sérii zneškodnil pokus Baccu a Dier spečatil postup Anglicka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies