MS20: Kanada otočila proti USA, o 20. zlato zabojuje proti Česku

NETKY.SK • 5 Január 2023, 09:01 • 2 min
MS20: Kanada otočila proti USA, o 20. zlato zabojuje proti Česku

HALIFAX - Súpermi Česka vo finále juniorských MS budú hokejisti domácej Kanady. Obhajcovia titulu v druhom semifinálovom zápase v Halifaxe zdolali zámorského rivala USA 6:2.

slovakia

left justify in out

Hrdinom Česka opäť Kulich

 

Do zámorského derby vstúpili lepšie Američania, ktorí v 11. minúte viedli dvojgólovým rozdielom. Rýchlo však prišiel kontaktný gól ich súpera, ktorý v druhej tretine tromi presnými zásahmi odskočil na 4:2 a v záverečnej časti poistil triumf. Štyrmi bodmi sa v drese Kanady blysol útočník Joshua Roy. Veľkou oporou "javorového listu" bol Thomas Milic, ktorý zneškodnil 43 zo 45 striel. Kanada zabojuje o rekordný 20. titul z juniorských MS proti Česku, s ktorým prehrala v základnej skupine 2:5.

Česi v prvom semifinále zdolali Švédsko 2:1 po predĺžení, keď v 70. minúte rozhodol Jiří Kulich. Švédi otvorili skóre duelu na začiatku druhej tretiny, keď Elias Pettersson prihral Ludvigovi Janssonovi a ten prestrelil Tomáša Suchánka. Česi, ktorí boli strelecky aktívnejší, však vyrovnali v úplnom závere pri hre bez brankára. David Jiříček sa presadil strelou od modrej čiary a 39 sekúnd pred koncom tretej časti vyrovnal na 1:1. Kulich v poslednej minúte predĺženia rozhodol o triumfe Čechov, ktorí majú vo finále šancu zopakovať zlaté šampionáty z rokov 2000 a 2001. Posledný cenný kov získali v roku 2005, keď vyhrali boj o bronz.

Finále je na programe v noci na piatok o 0.30 SEČ. Duel o 3. miesto medzi hráčmi USA a Švédska sa uskutoční vo štvrtok o 20.30 SEČ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies