MS20: Ideme domov, vo štvrťfinále sme podľahli Švédom

NETKY.SK • 2 Január 2016, 17:36 • 2 min
MS20: Ideme domov, vo štvrťfinále sme podľahli Švédom

HELSINKI - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali v sobotňajšom štvrťfinálovom zápase na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie vo fínskych Helsinkách s rovesníkmi zo Švédska 0:6. Slováci skončili na juniorských MS na 7. pozícii.

slovakia

left justify in out

Nepodarilo sa im obhájiť bronz spred roka, keď v Toronte v súboji o 3. miesto zdolali práve Švédov 4:2. Zaujímavosťou je, že pred dvoma rokmi Slováci vypadli vo štvrťfinále tiež so Švédmi a prehrali zhodne 0:6. V minulosti tím SR získal bronz aj vo Winnipegu v sezóne 1998/1999.


Zverenci Ernesta Bokroša boli v sobotu počas celého duelu pod tlakom súpera. Skóre stretnutia otvoril v 6. min Eriksson-Ek a na 2:0 pre Švédov upravil v presilovke Lindblom. Mladí Slováci nevyužili v I. tretine tri početné výhody. V druhej časti sa obraz hry nezmenil, v 30. min Húsku prekonal Ehn. V tretej časti pridala švédska "dvadsiatka" ešte tri góly a zaslúžene postúpila do semifinále.


V Helsinkách slovenské družstvo zvíťazilo len raz, v úvode MS nad Bieloruskom 4:2. Nasledovali už len prehry: v základnej B-skupine s Českom (0:2), Fínskom (3:8), Ruskom (1:2) a vo štvrťfinále so Švédskom (0:6).
V pondelkovom semifinále nastúpia Švédi proti víťazovi neskoršieho štvrťfinále Fínsko - Kanada, Rusi si zmerajú sily s úspešným zo súboja USA - Česko.

Štvrťfinále (Helsinki Ice Hall) - sobota:
Švédsko - Slovensko 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Góly: 6. Eriksson-Ek (Forsbacka-Karlsson), 12. Lindblom (A. Holmström, A. Kempe), 31. Ehn (Lööke), 44. Kempe (A. Holmström, Englund), 46. Lööke (Forsbacka-Karlsson), 57. A. Nylander (Timašov)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 1:0, rozhodovali: Ansons (Lot.), Sylvain (Kan.) - Otmakov (Rus.), Waldejer (Nór.)

Zostavy:
Švédsko: Söderström - Lagesson, Forsling, Ollas-Mattsson, Englund, J. Larsson, Carlsson, Pettersson - Lindblom, A. Holmström, A. Kempe - Timašov, Asplund, A. Nylander - Forsbacka-Karlsson, Grundström, Eriksson-Ek - Lööke, Ehn, A. Karlsson
Slovensko: Húska - Jaroš, A. Sloboda, L. Romančík, Koch, M. Moravčík, Ivanič, Maier - J. Milý, Sukeľ, R. Bondra - Lešťan, J. Šiška, Hrušík - Huňa, M. Surový, Briestenský - Matej Paločko, Pospíšil

Švédi od úvodu stretnutia potvrdzovali úlohu favorita a zatlačili Slovákov. Prvý zásah dosiahli už v 6. min, keď po úspešnom vhadzovaní vystrelil švihom Eriksson-Ek a Húska kapituloval. Na rozdiel dvoch gólov upravil v 12. min v presilovke Lindblom, ktorý sa najlepšie zorientoval pred slovenským brankárom a za jeho chrbát poslal vyrazenú strelu Holmströma. V úvodnej časti nevyužili zverenci Ernesta Bokroša tri presilovky, ďalšie šance súpera zneškodnil Húska.


Obraz hry sa nezmenil ani v druhej tretine. Švédi boli aktívni a mali veľa streleckých pokusov, Húsku však prekonal iba Ehn v 30. min po šikovnej prihrávke od Löökeho. V druhej dvadsaťminútovke mali tri presilovky hráči "troch koruniek", no nepodarilo sa im premeniť ich na góly. Slováci nezužitkovali v tejto časti jednu početnú výhodu.


V 44. min mieril Hrušík v úniku mimo a vzápätí na opačnej strane rýchlu akciu zakončil presne A. Kempe - 4:0 pre Švédov. Ďalší zásah pridal v oslabení Lööke a definitívnu gólovú bodku za súbojom dal v 57. min A. Nylander.

Zostávajúci program šampionátu - časy sú v SEČ:

sobota 2. januára
štvrťfinále: Fínsko - Kanada (17.00, Hartwall Areena), USA - Česko (19.00, Helsinki Ice Hall)

nedeľa 3. januára
o záchranu (Helsinki Ice Hall) - 2. zápas: Bielorusko - Švajčiarsko (11.00, stav série: 0:1)

pondelok 4. januára
semifinále (Hartwall Arena): 15.00 a 19.00

utorok 5. januára
finále (Hartwall Arena): postupujúci zo semifinále (19.30)
o 3. miesto (Hartwall Arena): zdolaní v semifinále (15.00)
o záchranu (Helsinki Ice Hall) - prípadný 3. zápas: Švajčiarsko - Bielorusko (11.00)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona