MS18: Zajtra Slovákov čaká silná Kanada, hnať ich bude vypredané hľadisko

NETKY.SK • 14 Apríl 2017, 17:20 • 2 min
MS18: Zajtra Slovákov čaká silná Kanada, hnať ich bude vypredané hľadisko

POPRAD - Druhým súperom slovenských hokejistov do 18 rokov na domácich majstrovstvách sveta v Poprade a Spišskej Novej Vsi bude v sobotu večer od 19.30 h Kanada. Po výbornom výkone z neúspešného úvodného duelu proti Fínom by Slováci radi získali prvé turnajové body a potešili fantastických fanúšikov. O zápas A-skupiny MS18 proti "javorovým listom" bol obrovský záujem a už pred týždňom bol vypredaný.

slovakia

left justify in out

Slovenskí mladíci si po otváracom stretnutí užívajú deň voľna. Fyzicky náročný súboj proti Fínom im dal zabrať. "Na tomto turnaji hrá mimo zápasov prím regenerácia. Samozrejme, máme tréning, ktorý musí byť vhodným doplnkom regenerácie, skôr je zameraný takticky. Musíme si niektoré situácie prejsť priamo na ľade, v niektorých činnostiach sa zlepšiť.  Najmä sa musíme zamerať na situácie pred našou bránkou," poznamenal tréner Norbert Javorčík.

Proti Kanade to Slováci nebudú mať o nič jednoduchšie. Diváci sa opäť môžu tešiť na vyrovnané ofenzívne divadlo. "Od Kanaďanov očakávam agresívnu hru a dobré korčuľovanie. Budú určite silní pri mantineli, musíme sa na to pripraviť, aby sme v takýchto situáciách boli odolní. A tým nemyslím len tvrdosť, ale aj zručnosť kanadských hráčov. Nedívame sa už na zápas Fínmi, ale musíme z neho preniesť pozitíva do súboja proti Kanade," konštatoval slovenský kouč.

Na prednosti Kanaďanov upozornil útočník Adam Líška. "Majú trochu iný štýl hokeja. Budú hrať tvrdšie a vedia perfektne využiť naše chyby a zaváhania, v tom je Kanada špeciálna. No dokázali sme s nimi hrať aj na memoriáli, kde boli v plnom zložení, takže aj s týmto súperom môžeme určite vyhrať," opísal Adam Liška.

Slovenskí reprezentanti do 18 rokov sa s Kanaďanmi stretli na augustovom Hlinkovom memoriáli v Bratislave a podľahli im 2:3 po predĺžení. Oproti vzájomnému duelu spred ôsmich mesiacov v Bratislave je v kanadskom tíme 13 iných hráčov. Aj keď možno Kanada nedisponuje absolútne najsilnejším kádrom, jej široká základňa talentov je vždy zárukou kvalitného výberu.

"Kanadská osemnásta je určite veľmi silná, bez ohľadu na to, v akom je zložení. Niekedy sa hovorí, že nemôže prísť v plnej sile na majstrovstvá sveta, pretože sa hrá ešte ich juniorská súťaž. Myslím si, že tam je pripravený svojou technickou zručnosťou každý jeden hráč," vysvetlil člen prvého slovenského útoku Liška.

 

"Kanadu poznáme z letného Memoriálu Ivana Hlinku. Vtedy sme s nimi odohrali vyrovnaný zápas, ktorý sme prehrali až po riadnom hracom čase. Dúfam, že im tú prehru v sobotu vrátime. Proti tomuto súperovi musíme ísť s pokorou a s rešpektom a sústrediť sa predovšetkým na svoj výkon," uvedomuje si brankár SR Juraj Sklenár.


Zverenci trénera Norberta Javorčíka už majú premiéru na domácom šampionáte za sebou a odhliadnuc od výsledku 4:5, zvládli ju výborne. Mladí hokejisti si prvýkrát vyskúšali hrať pred plnými tribúnami, ktoré by im v ďalších zápasoch mohli pomôcť.

"Samozrejme, z tohto pohľadu to bolo pre nás ťažké. Sami tréneri sme nevedeli, ako hráči zareagujú. Je dobré, že vstup máme za sebou a že sme podali vynikajúci výkon. To sú dva momenty, ktoré si z neho zoberieme. Už je to za nami, verím, že aj prvá skúsenosť s búrlivou atmosférou nám v ďalšom priebehu turnaja iba pomôže," dodal na záver tréner Slovákov Norbert Javorčík.
 

Tréner "javorových listov" Darren Rumble:

 

V súvislosti so súbojom so Slovenskom kanadský kouč upozornil na to, že sa jeho zverenci môžu tešiť na atmosféru maximálneho hluku. Sobotňajší duel je už dlhší čas vypredaný a ak budú diváci pokračovať v trende z úvodného súboja proti Fínom, komorná atmosféra nehrozí.

"Neviem, či poznáte, čo predvádzajú diváci na hokeji v Európe. Poviem vám - spievajú, skandujú a hrajú na bubny, a to počas celého zápasu," podotkol Rumble pre zámorské médiá. "Bude to ako na futbalovom zápase na menšom ihrisku pod strechou. Rozmýšľam o tréningu v sprievode silných hudobných decibelov," dodal mierne ironicky kanadský tréner. 

Štvrtkový súboj na popradskom zimáku sprevádzala skvelá divácka kulisa. Viacerí slovenskí hráči po stretnutí označili divákov za svojho siedmeho hráča.
 

Zostávajúci program SR v A-skupine:

 

Sobota, 15. apríla, 19.30 h: Kanada - Slovensko

Pondelok, 17. apríla, 19.30 h: Slovensko - Lotyšsko

Utorok, 18. apríla, 19.30 h: Švajčiarsko - Slovensko

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona