MS18: Divákov strhli do varu svojou bojovnosťou, proti Lotyšom musíme naplno bodovať

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 16:08 • 2 min
MS18: Divákov strhli do varu svojou bojovnosťou, proti Lotyšom musíme naplno bodovať

POPRAD - V úvodných dvoch zápasoch na domácich hokejových majstrovstvách sveta nadchli výkonmi, bojovnosťou a túžbou po víťazstve. Proti tímom svetovej špičky predviedli nebojácnu hru, no získali iba bod. Teraz čakajú slovenských hokejistov do 18 rokov papierovo slabší súperi. O to dôležitejšie bude proti nim naplno bodovať.

slovakia

left justify in out

Slovenskí mladíci boli vyrovnaným partnerom pre Fínsko aj Kanadu. V oboch dueloch však na pár minút stratili sústredenosť, čo kvalitní protivníci okamžite zužitkovali a vypracovali si náskok. Slováci ukázali vďaka obratom veľkosť tímu a vieru vo víťazstvo, ale stáli ich množstvo síl, ktoré potom chýbali v záveroch oboch súbojov. 

"Myslím si, že tento tím mal na víťazstvo v prvom aj druhom zápase na šampionáte. Veľmi nás mrzí, že sa nám to nepodarilo dotiahnuť do konca. Z pohľadu výsledkov sme určite sklamaní. Nie raz sme v tejto sezóne dokázali otočiť stav, takže to je určite pozitívum. Ale mali sme úseky hry, ktorým by sme sa v ďalšom priebehu turnaja mali vyhnúť. Máme za sebou dva herne vydarené zápasy, ale teraz treba začať zbierať body," konštatuje slovenský kouč Norbert Javorčík.

Fínskych obhajcov titulu aj štvrtú Kanadu z vlaňajších MS do 18 rokov v americkom meste Grand Forks už majú Slováci za sebou. Teraz budú favoriti oni. Veľkonočný pondelkový večer bude patriť súboju s Lotyšskom (19.30 h). "Je dobré, že sme už odohrali takéto dva ťažké zápasy. Teraz sa musíme dobre pripraviť. Určite to bude iný hokej. Myslím si, že by sme mohli viac tvoriť, aj keď aj v týchto zápasoch sme sa snažili tvoriť. Uvidíme, ako nám to bude sedieť. Oddýchneme si, pripravíme sa a dáme do toho všetko, čo bude v nás, aby sme to zvládli a vyhrali," podotkol k najbližšiemu súperovi útočník Adam Liška.

Zverenci trénera Norberta Javorčíka majú momentálne na konte jeden bod za prehru po predĺžení s Kanadou. V tabuľke A-skupiny figurujú na štvrtej priečke, Lotyši sú s nulou za nimi. Aj z tohto pohľadu je vzájomný duel extrémne dôležitý.

"Samozrejme, aj toto je zápas, ktorý chceme vyhrať. Budeme veľmi radi, keď to bude za tri body. Po stretnutí s Kanadou hneď nasledovala regenerácia a odpočinok. Absolvujeme nejaké aktivity aj na ľade, aby si chlapci trošku vyvetrali hlavy, ale žiadny náročný tréning. Už sa tešíme na ďalšieho súpera," odhodlane tvrdí slovenský tréner Javorčík. Po Lotyšsku čaká slovenských hokejistov hneď v utorok posledné vystúpenie v základnej skupine proti Švajčiarom.

Lodivod slovenskej reprezentácie do 18 rokov spravil už po vstupe do turnaja proti Fínsku zmenu v elitnom útoku. Martina Pospíšila v ňom vymenil na ľavom krídle Miloš Fafrák. Počas duelu s Kanadou vystriedal aj brankárov, po prvej tretine nahradil Juraja Sklenára v bránke Jakub Kostelný. "Ja si myslím, že zmeny boli pre náš tím prospešné. Osoh priniesli obom formáciám. No a Jakub si svoju pozíciu zastal veľmi dobre. Nastúpil do náročného stretnutia, ale zvládol to. Pôsobil veľmi pokojným a istým dojmom. Aj hráči mu mimoriadne pomohli v defenzíve, boli maximálne obetaví," priblížil Norbert Javorčík.

Oživenie prvej päťky bolo badať predovšetkým na Adamovi Liškovi, ktorý sa proti Kanade dvakrát zapísal do listiny strelcov. "Martin je pre mňa výborný hokejista a tímový hráč. Tréner sa rozhodol, že k nám dá Miloša a zdá sa, že tento ťah vyšiel. Dobre sme si sadli, uvidíme, ako to bude fungovať ďalej," povedal na margo zmeny v prvom útoku Liška, najlepší hráč zápasu proti Kanade. 

Slovenský brankár Jakub Kostelný dostal pri svojej premiére na majstrovstvách sveta jediný gól až v predĺžení. S Kanadou udržal čisté konto dve tretiny, a to si nemôže povedať hociktorý gólman.

 

"Keď som sa v šatni dozvedel, že pôjdem do bránky od druhej tretiny, mal som z toho stres, Keď som však prišiel na ľad a videl tých skvelých fanúšikov, všetko zo mňa spadlo. Fanúšikovia mi dodávajú silu, pomáhajú mi. Nechám na trénerovi, či nastúpim proti Lotyšom, alebo nie. Snažím sa vždy podať čo najlepší výkon."

Výhodou domácich hokejistov na svetovom šampionáte je popradské publikum. To si dokázali získať slovenskí reprezentanti už v prvom zápase. Strhli ho do varu vďaka svojej oduševnenej hre na ľade. Dodáva im odvahu, ale aj množstvo síl. 

"Toľkoto ľudí tu na Slovensku som ešte nezažil. Je to pre mňa veľmi dobrý pocit hrať pred domácimi fanúšikmi. Naozaj, klobúk dolu pred nimi, veľmi im ďakujem. Je to pre mňa zážitok do konca života," uzavrel pochvalou divákom Adam Liška.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies