MS17: Slovensko v renkingu IIHF padlo o niekoľko priečok!

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 08:57 • 2 min
MS17: Slovensko v renkingu IIHF padlo o niekoľko priečok!

Kolín - Slovenský hokej sa svojím najhorším umiestnením v histórii turnajov A-kategórie MS logicky prepadol aj v renkingu IIHF. Je to 11. pozícia a pokles o tri alebo priečky. Definitívu v utorok na samý záver základnej fázy turnaja rozuzlil večerný zápas Nemcov s Lotyšmi, vyradenie pobaltského tímu Slovákov uchránilo o ďalší prepad na 12. miesto.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rebríček je hlavne odrazom najnovšej výslednice, ktorá prideľuje najväčšiu (100-percentnú) porciu bodov. Štvrtinovým vyjadrením padajú koeficienty predchádzajúcich podujatí, teda troch šampionátov (vždy 9. miesto) a zimnej olympiády v tomto cykle (11. miesto). Slovensko si vlani po MS v Rusku udržalo v rebríčku IIHF 8. miesto.

 

Po odolaní tlaku Bieloruska, ktoré slabým vystúpením v Petrohrade oslabilo svoj koeficient, sa dopredu nedostali ani riadne expandujúci Nemci. Avšak v Kolíne mali už bez ohľadu na vyvrcholenie proti Lotyšsku istý prienik na minimálne 9. priečku.

 

Tak to vyjadruje renkingový polotovar. V rozpracovanej verzii nového poradia to Nemcom dokonca vychádzalo tak, že v prípade štvrťfinálovej účasti mohli o MS koketovať aj so 7. pozíciou.

 

Priestor "silnej šestky" je naopak neohrozený, ale renkingové pozície si vo vyraďovacích bojoch veľmoci môžu meniť medzi sebou. V najlepšej východiskovej situácii je Kanada, ktorú v prípade postupu do semifinále môže zosadiť z trónu iba Rusko za predpokladu, že vyhrá titul a kolíska hokeja nebude vo finále. Za určitých, ale málo pravdepodobných okolností by sa novým lídrom mohli stať Fíni, momentálne štvrtí Američania už nie, lebo Kanada nemôže v celkovom poradí MS skončiť (ako víťaz skupiny) horšia ako šiesta a jej zámorský rival tak nemá ako na ňu urobiť potrebný bodový rozdiel.

 

Podľa predbežného kľúča by sa Slovensko na budúci rok malo predstaviť v skupine spolu s domácim Dánskom, Bieloruskom a Rakúskom, ďalšie štyri tímy určí reťazec na základe nového rebríčka IIHF. Môže však dôjsť k rôznym zmenám v dôsledku diváckych a marketingových priorít.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies