MS17: Slováci pred zápasom s Lotyšmi dopísali na súpisku Ziga, ostalo jedno voľné miesto

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 12:53 • 2 min
MS17: Slováci pred zápasom s Lotyšmi dopísali na súpisku Ziga, ostalo jedno voľné miesto

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v nedeľňajšom súboji základnej A-skupiny v Kolíne nad Rýnom na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku v bránke s Jánom Lacom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po predpoludňajšom rozkorčuľovaní o tom informoval tréner gólmanov pri slovenskom výbere Peter Kosa. "Pred šampionátom bolo jasné, že v závislosti od súpera budeme brankárov točiť. Chceme rozložiť únavu na viac chalanov. Pred Lotyšmi sme si s Jankom rozobrali ich presilovky, kde je ich najväčšia sila,“ povedal Peter Kosa.

Na nedeľňajšom rozkorčuľovaní na tréningovej ploche v Kolíne nad Rýnom chýbali na ľade brankár Július Hudáček, obrancovia Michal Sersen, Adam Jánošík a útočníci Vladimír Dravecký, Libor Hudáček, Michel Miklík, Marcel Haščák, Mário Bližňák.

 

Na súpiske ostalo už iba jedno voľné miesto. Slováci pred druhým zápasom dopísali útočníka Tomáša Ziga, takže v pozícii čakateľa je už iba Tomáš Matoušek. Vedenie reprezentácie ešte čaká na vývoj situácie s obrancom Andrejom Sekerom, ktorého Edmonton Oilers prehráva v sérii s Anaheimom Ducks 2:3 na zápasy.

 

Generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla bude po stretnutí s Lotyšskom kontaktovať Sekeru, aby zistil jeho zámery pre prípad, že by Oilers prehrali sériu s Anaheimom. Jedno voľné miesto tak ostáva práve pre Sekeru alebo Matoušeka, ktorý sa s tímom riadne pripravuje v dejisku šampionátu. Po dopísaní Ziga je na slovenskej súpiske 21 korčuliarov a traja brankári. Asistent trénera Zdena Cígera Július Šupler avizoval po zápase s Talianskom zmeny v zostave, takže je pravdepodobné, že Zigo absolvuje šampionátový debut proti Lotyšsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona