MS17: Sklamaní Švajčiari, Švédi po niekoľkých rokoch znovu v semifinále

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 08:45 • 2 min
MS17: Sklamaní Švajčiari, Švédi po niekoľkých rokoch znovu v semifinále

Paríž - Švédski hokejisti si na MS zahrajú o medaily. Vo štvrtkovom štvrťfinálovom dueli v Paríži zvíťazili nad Švajčiarskom 3:1 a postúpili do semifinále, kde sa v sobotu v Kolíne stretnú s odvekými rivalmi z Fínska (15.15). Jedným z hlavných rozhodcov zápasu bol Slovák Jozef Kubuš.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Švédi pretavili úvodnú hernú prevahu v gól Nicklasa Bäckströma, Helvéti však ešte v prvej dvadsaťminútovke vyrovnali skóre zásluhou šťastného zásahu Gaetana Haasa a následne aj hru. Severanov potom pri početných švajčiarskych šanciach podržal výborný brankár Henrik Lundqvist. Švajčiari odohrali s favoritom dôstojnú partiu, maximálne mu strpčili hru a Švédi si museli postup tvrdo vydrieť.

 

Rozhodujúci gól strelil v 34. minúte William Nylander, triumf poistil v tretej tretine obranca Alexander Edler. "Tri korunky" sa prebojovali medzi najlepšiu štvorku prvýkrát od MS 2014 v Minsku. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Kanada a Rusko.

 

 

štvrťfinále (Paríž):

Švajčiarsko - Švédsko 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 13. Haas – 5. Bäckström (Lindberg, Nylander), 34. Nylander (Ekman-Larsson), 44. Edler (J. Lundqvist). Rozhodcovia: Iverson (Kan.), KUBUŠ (SR) – Otmachov (Rus.), Suchánek (ČR), vylúčení: 1:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 8417 divákov.

Švajčiarsko: Genoni - Diaz, Furrer, Schlumpf, Kukan, Loeffel, Genazzi, Marti - Rüfenacht, Almond, Schäppi - Hollenstein, Haas, Praplan - Herzog, Malgin, Ambühl - Brunner, Suter, Bodenmann - Suri

Švédsko: H. Lundqvist - Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, Edler, J. Klingberg, Holm - Lindholm, Rask, Landeskog - Nylander, Bäckström, Lindberg - Everberg, Karlsson, Söderberg - J. Lundqvist, Krüger, Nordström - Eriksson Ek

 

Andres Ambühl, útočník Švajčiarska: "Šampionát je teraz pre nás minulosťou. Všetci sme chceli, aby sme na ňom ďalej pokračovali. Samozrejme, sme z toho rozčarovaní. Neuznaný gól v závere mrzí, plakať nám tým je ale zbytočné. Či to bol gól, alebo nie, to je už teraz jedno, lamentovanie nám nepomôže."

 

Patrick Fischer, tréner Švajčiarska: "Sme sklamaní. Vypracovali sme si dostatok šancí, keby sme v druhej tretine v presilovke skórovali, mali by to Švédi ťažké. Na záver nám ešte rozhodcovia neuznali gól."

 

Victor Hedman, obranca Švédska: "Páčil sa mi spôsob, akým sme hrali. Teší ma intenzita, ktorú sme mali a vytvorené šance. Hokej sa hrá 60 minút, vedeli sme, že treba drieť až do konca. Vytrvali sme v tempe a nakoniec sme mohli sláviť veľké víťazstvo."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies