MS17: Sersen pred Lotyšskom: Pozor na chyby, útok majú lepší než Taliani

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 12:21 • 2 min
MS17: Sersen pred Lotyšskom: Pozor na chyby, útok majú lepší než Taliani

KOLÍN - Ani Lotyši nepatria na hokejovom šampionáte k favoritom turnaja, no slovenskí reprezentanti proti nim očakávajú ešte náročnejší zápas než ten úvodný s Talianskom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Zdena Cígera boli vzhľadom na priebeh prvého duelu radi aj za výhru po predĺžení, no proti Lotyšom sa hotujú podať koncentrovanejší výkon. Tím zložený najmä z hráčov KHL je podľa Michala Sersena veľmi nebezpečný v útoku, takže skúsený obranca varuje najmä pred defenzívnymi zaváhaniami.

 

Aj Lotyši vstúpili do turnaja víťazstvom, no ich triumf 3:0 nad Dánskom bol presvedčivejší než dvojbodová výhra Slovákov. Oba tímy odohrajú druhý zápas v priebehu dvoch dní, Lotyši však budú mať približne štyri hodiny regenerácie k dobru, keďže ich sobotňajší zápas sa začal už o 12.15 h.

 

Nahustený víkendový program podľa obrancu Adama Jánošíka v úvode turnaja ešte nehrá rolu. "V druhom zápase to ešte bude dobré. Sme dobre fyzicky aj psychicky pripravení. Rýchly sled zápasov hrá rolu možno neskôr, ale teraz v druhom zápase by to ešte nemalo byť cítiť," uviedol .

 

Situáciu podobne vidí aj Sersen, ktorý je na nahustený program na šampionáte zvyknutý. "Turnaj sa takto hrá už niekoľko rokov a asi každé mužstvo má takýto scenár. Lotyši budú mať v podstate podobne málo času na regeneráciu ako my," povedal obranca, ktorý štartuje už na šiestom šampionáte.

 

Mužstvo najbližšieho slovenského súpera je zložené najmä z hráčov Kontinentálnej hokejovej ligy, proti ktorým Sersen často nastupoval. O sile zverencov kanadského trénera Boba Hartleyho má jasnú predstavu. "Bude to opäť veľmi náročný súper. Majú kvalitnejší útok než Taliani, takže v obrane musíme byť stopercentní. Nesmieme ich púšťať do prečíslení a rôznych brejkov," poznamenal.

 

Ďalší zadák Peter Čerešňák patril v súboji s Talianskom k najlepším slovenským hráčom. Spoľahlivý výkon ozdobil víťazným gólom v predĺžení, no krátko po zápase už myslel na ten ďalší. "Lotyšov sme videli v zápase s Dánskom. Majú v kádri šikovných hokejistov. Dôležité však bude, aby sme hrali disciplinovane a aby sme využili šance, ktoré sa nám naskytnú," uviedol Čerešňák.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona