MS17: Premiéra Staňu na MS, Rusom musel vysvetľovať zlé výsledky Slovákov

NETKY.SK • 13 Máj 2017, 12:09 • 2 min
MS17: Premiéra Staňu na MS, Rusom musel vysvetľovať zlé výsledky Slovákov

KOLÍN - Do dejiska hokejových MS v Kolíne pricestoval v piatok bývalý slovenský reprezentačný brankár Rastislav Staňa. Tridsaťsedemročný Staňa posilní v zostávajúcich dňoch šampionátu štáb RTVS, v ktorom bude pôsobiť vo funkcii spolukomentátora.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bývalý brankár, ktorý musel ukončiť kariéru predčasne pre zdravotné problémy, absolvuje na mieste spolukomentátora premiéru na MS. Všímať si bude najmä výkony bývalých kolegov. "Samozrejme si všímam viac brankárov. Aj vzhľadom k tomu, že sa venujem ich trénovaniu. Takže budem zvedavý na jednotlivé štýly," povedal Staňa, ktorý pozorne sledoval všetky doterajšie vystúpenia Slovákov. "Myslím si, že zlom nastal po druhej tretine s Dánskom, keď sa medializovalo, že sa Julo Hudáček naštval v kabíne a prehovoril chalanom do duše. Zdalo sa mi, že od tohto momentu jeho výkony vygradovali, aj proti Nemecku bol výborný. Nevravím, že predtým chytali brankári zle, ale bolo to psychicky náročné. Niektorý gól sa možno dal chytiť, ale teraz sa mi to zdá lepšie," zhodnotil Staňa. Na šampionáte prevádza skvelé výkony množstvo gólmanov, ktorý z nich sa mu najviac pozdáva? "Priznám sa, že zatiaľ som veľa hokeja nevidel, okrem našich zápasov. Nikto ma neprekvapil natoľko, že by som bol nadšený. Ale všimol som si, že aj v minulosti slabšie hokejové krajiny majú v súčasnosti výborných gólmanov."

 

Jednou z najjagavejších hviezd na tomto poste by mohol byť 35-ročný Henrik Lundqvist, ktorý po vypadnutí New Yorku Rangers v play off v NHL posilní Švédov. "Henrik je v najlepších rokoch. Myslím si, že do Kolína prišiel preto, lebo jeho brat je kapitánom Švédov a práve on má veľkú zásluhu na jeho angažovaní. Ale ak sa cíti dobre a má formu, tak mu úplne rozumiem, že chcel prísť," myslí si Staňa. Lundqvist by mal byť po príchode do mužstva jasnou jednotkou, v tíme Slovenska bola pred šampionátom táto otázka otvorená. "Z celej sezóny sa javilo, že Julo Hudáček bude jednotka, aj keď Jano Laco v príprave zle. Myslím si ale, že sa s Julom viac počítalo na post jednotky," zamyslel sa Staňa nad predošlými nomináciami brankárov na slovenských zápasoch. V tých nasledujúcich teraz čakajú na zverencov trénera Cígera papierovo najsilnejšie mužstvá. "Proti súperom, s ktorými sa od nás čakali body, to bolo najmä o psychike. Nie je to jednoduché, keď sa zápas vyvíja v náš neprospech. Zo silnými tímami to je iné. Aj keď prehrávame, tak sa to viacmenej očakáva a psychiku to až tak veľmi nenalomí. Zo zostávajúcich súperov nám podľa mňa najviac vyhovuje Amerika. Majú dobrý tím, ale ich štýl nám sedí."

 

Bývalý brankár CSKA Moskva pútal po príchode do Kolína pozornosť ruských médií. Novinári z krajiny sobotňajšieho súpera Slovákov ho hneď obstúpili, Staňa musel odpovedať na rôzne otázky. "Boli to novinári z CSKA, pýtali sa ma, čo tu robím. Ale nezabudli sa opýtať aj na to, čo sa deje so slovenským hokejom. Boli naučení na iné výsledky," dodal Rastislav Staňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies