MS17: Naši hokejisti sú už v dejisku šampionátu, čo si pribalili do batožiny?

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 12:14 • 2 min
MS17: Naši hokejisti sú už v dejisku šampionátu, čo si pribalili do batožiny?

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenská hokejová reprezentácia už je v dejisku 81. majstrovstiev sveta v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Zverenci trénera Zdena Cígera absolvovali 71-minútový let z Viedne priamo do Kolína, oproti pôvodnému rozpisu zo Schwechatu odleteli takmer o pol hodinu neskôr a v Nemecku pristáli osem minút po plánovanom prílete o 10.43 h.

slovakia

left justify in out

Slovákov v Kolíne čaká akreditačný proces, ubytovanie v hoteli a oddych, od 19.15 h je naplánovaný tréning. Šampionát sa začne v piatok 5. mája, tím SR v Lanxess Arene absolvuje prvý duel v sobotu 6. mája o 16.15 h proti výberu Talianska. Druhým dejiskom MS je hlavné mesto Francúzska Paríž.

 

Na hokejový svetový šampionát do Kolína nad Rýnom a Paríža cestuje so slovenskou reprezentáciou aj útočník Libor Hudáček. Nad jeho nomináciou visel otáznik po tom, čo ho 21. apríla počas prípravného zápasu s Fínskom jeden zo súperových hráčov nešetrne poslal chrbtom na mantinel. Rodáka z Levoče okamžite previezli do nemocnice, kde sa nepotvrdili žiadne vážne diagnózy. V rámci rekonvalescencie absolvoval okrem iného aj akupunktúru. "Vyskúšal som všetko, čo sa dalo. Dúfam, že každá jedna vec, ktorú som vykonal, mi pomohla aspoň päť percent k tomu, aby som mohol ísť na MS. Nemám už žiadne bolesti," uviedol 26-ročný hokejista.

To, či je Libor Hudáček zdravotne úplne v poriadku a pripravený odcestovať s tímom do Nemecka, si hlavný tréner Zdeno Cíger overoval ešte tesne pred zverejnením nominácie. "Pýtal sa ma, ako sa cítim a či pôjdem na šampionát, ak sa ma rozhodne vziať. Bavili sme sa o tom, či to zvládnem, či sa nebudem báť ísť do súbojov. Odpovedal som mu, že som fit. Boli sme v kontakte aj počas posledných dní, no stretli sme sa až v utorok," prezradil hráč švédskeho Örebra.

Realizačný tím oznámil hokejistom konečnú nomináciu až po utorkovom tréningu, a tak nikto nemal nič isté. "Chalani boli nervózni, no ja nie. Nebol som napätý ani v roku 2012, takže teraz som už vôbec nemal byť prečo," pokračoval Hudáček. Je zbalený na 17 dní, no v batožine mu niečo chýba. "Zabudol som na playstation! Ak ju však vzali chalani, tak hrať mám kde," uškrnul sa 14-gólový strelec švédskej ligy. "Mám nejaké knižky, takže niečo počítam. Manželka mi zbalila nejaké novinky, tak sa nechám prekvapiť," uzavrel mladší z bratov Hudáčkovcov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona