MS17: Jeglič dostal dvojzápasový trest za kopnutie protihráča

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 11:53 • 2 min
MS17: Jeglič dostal dvojzápasový trest za kopnutie protihráča

KOLÍN - Slovinský hokejový reprezentant Žiga Jeglič dostal dvojzápasový trest za kopnutie súpera v sobotňajšom stretnutí B-skupiny MS so Švajčiarskom (4:5 pp a sn). Svojmu mužstvu tak bude chýbať v nedeľu proti Kanade a v utorok proti Nórsku. Informovala Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jeglič sa previnil v 29. minúte stretnutia, keď išiel striedať. Švajčiarsky útočník Thomas Rufenacht sa dostal do roztržky s Robertom Saboličom. Jeglič práve vtedy preskakoval cez mantinel a keď na ňom sedel, pravou nohou úmyselne kopol Rufenachta do oblasti ramena a krku. Rozhodcovia incident nezachytili a tak dvadsaťdeväťročného Slovinca nepotrestali.

 

Disciplinárke IIHF však jeho zákrok neušiel. I keď Jeglič tvrdil, že sa iba chcel dostať čo najrýchlejšie na striedačku, predstavitelia DK uviedli, že úmyselne natiahol nohu k protihráčovi a riskoval tak jeho zranenie.

 

Už bývalý hráč Slovana Bratislava v KHL, ktorý bude od novej sezóny pôsobiť v Torpede Nižnij Novgorod, sa môže vrátiť do zostavy Slovinska 10. mája v súboji s Fínskom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona