MS17: Jandač: Podaril sa nám až neuveriteľný obrat z 0:3

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 10:10 • 2 min
MS17: Jandač: Podaril sa nám až neuveriteľný obrat z 0:3

PARÍŽ - Českí reprezentanti ukázali nezlomnosť i bojovného ducha, keď v pondelkovom zápase parížskej B-skupiny 81. hokejových MS vyhrali nad Fínskom 4:3 po predĺžení a nájazdoch. Česi dokázali otočiť nepriaznivé skóre po tom, ako po prvej tretine prehrávali 0:3.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nepoložilo ich ani zranenie kapitána Jakuba Voráčka. Elitného útočníka v prvej tretine narazil na mantinel Oskar Osala. Voráček sa po zákroku ešte na ľad vrátil, ale do druhej tretiny už nenastúpil. Celkovo odohral len sedem striedaní a na ľade strávil 5:31 minúty.

 

"Jakub sa necítil dobre a tak sme ho stiahli. Je len začiatok turnaja. Máme dva dni voľno. Oddýchne si a potom uvidíme. Veríme, že bude pripravený na ďalší zápas," uviedol reprezentačný kouč ČR Josef Jandač.

 

Česi si vynútili predĺženie v tretej tretine, keď za jedenásť minút dali tri góly. Najskôr počas presilovej hry skóroval Roman Horák, potom aj obranca Radko Gudas a vyrovnanie v 59. minúte zariadil Jan Kovář. Ich žolíkom v nájazdoch bol Robin Hanzl, ktorý sa presadil ako jediný z piatich strelcov.

 

"Nervy pri nájazdoch si nepripúšťam. Potom by mi to niekam uskočilo a bol by som za blbca. Vedel som, čo chcem urobiť. Stavil som na istotu a vyšlo to," povedal pred idnes.cz Hanzl, ktorý štartuje na svojich prvých MS v kariére. "Je super, že sme otočili z 0:3 a ja som dal rozhodujúci nájazd. Neviem, či to bol najdôležitejší gól v kariére, ale k tým najdôležitejším bude patriť určite," dodal.

 

Z tímového výkonu mal radosť aj veterán Tomáš Plekanec. "Vedeli sme, že tento tím má obrovský charakter a týmto obratom sme to potvrdili. Je to obrovské pozitívum," vravel najskúsenejší hráč Jandačovho výberu. Nezabudol pochváliť ani exekútora víťazného nájazdu Hanzla. "Robin nájazdy vie, je to výborný technický hráč. Presne takéto typy hokejistov sú veľmi cenné pre mužstvo v momentoch, keď sa trápi," dodal Plekanec.

 

Čechom patrí v tabuľke B-skupiny priebežné tretie miesto. Vo štvrtok nastúpia na svoj ďalší zápas na turnaji proti Nórsku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies