MS17: Hudáček po ďalšom debakli Slovenska chŕli síru a oheň: Celý systém je na prd!

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 08:29 • 2 min
MS17: Hudáček po ďalšom debakli Slovenska chŕli síru a oheň: Celý systém je na prd!

Kolín - Slovenskí hokejisti zaostávali v nedeľňajšom súboji MS proti USA (1:6) vo všetkých činnostiach. Favorit zo zámoria zobral opraty zápasu pevne do rúk hneď od úvodu, povolil ich iba v 31. minúte.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vyzeralo to, ako keby hrali Američania proti juniorom, pritom oni sami nimi sú. Ale majú kvalitu, my ju bohužiaľ nemáme. Bojujeme, čo sa dá, ale stále mi tam chýba väčšia obetavosť. Desať minút je dobrých, potom urobíme v jednom striedaní veľa chýb a hotovo. Za stavu 1:2 sme mali začať brániť a nie útočiť. Išli sme po puku ako osa po mede. Videli ste, aké sme dostávali góly, do prázdnej bránky," povedal po zápase brankár Július Hudáček.

 

Ten inkasoval v dvoch po sebe idúcich zápasoch dvanásť gólov, pri kvalite Rusov a USA boli podľa neho Slováci bezmocní. "Nás by mohol trénovať aj Mike Babcock a chytať Carey Price, aj tak by to nepomohlo. Keby sme hrali napríklad aj proti Chicagu, vyhralo by s nami rovnakým rozdielom."

 

Dvadsaťosemročný Spišiak sa zastal hlavného kouča Zdena Cígera. "Tu by mohol byť aj Mike Babcock trénerom a Carey Price v bránke a kvalita súpera by bola inde. Proti Rusom či Američanom to vyzeralo, ako keby hrali hokejisti z NHL proti hráčom z druhej farmárskej ligy. Lotyši majú z NHL len jedného hokejistu, no majú kvalitných hráčov z KHL, u nás Slovan takých slovenských nemá. To sú otázky, ktoré sa musia zodpovedať. Celý systém slovenského hokeja je na prd. Kompetentní tu pätnásť rokov nič nerobili a tak sa bude pätnásť rokov bojovať o záchranu," nekládol si servítku pred ústa Július Hudáček

 

Po zápase s USA sa treba začať vážne zaoberať záchranárskymi prácami, ktoré môžu za Slovákov vyriešiť Dáni. "Verím, že nám Dáni pomôžu, pretože nemáme žiadnu šancu vyhrať ani so Švédmi. Ja chápem, že fanúšikovia majú nádej, ale nám chýba kvalita. Veď tréner nemal koho zavolať. Máme v NHL málo hráčov, ktorí už majú svoj vek. Hovorilo sa veľa o Surovom, ale Tomáš má rovnako už 38 rokov, v našej lige môže hrať ešte ďalšiu sezónu nadpriemerne, ale tu na MS je to úplne iné. Aj pre mňa je to úplne iný hokej. Prehrať 1:6 je veľa, ale Američania mali ďalších päť-šesť šancí na gól. Máme deň voľna, musíme si odpočinúť. V utorok nás čaká druhý najsilnejší súper na turnaji, zasa to bude hra mačky s myšou," uzavrel Hudáček emocionálne hodnotenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies