MS17: Francúzi s ďalším cenným skalpom, v dramatickom dueli rozhodovali samostatné nájazdy

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 11:06 • 2 min
MS17: Francúzi s ďalším cenným skalpom, v dramatickom dueli rozhodovali samostatné nájazdy

Paríž - Francúzski hokejisti zdolali vo svojom treťom zápase v parížskej B-skupine MS Švajčiarov 4:3 po samostatných nájazdoch. Drámu rozhodol v rozstrele Stephane da Costa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Švajčiari, ktorým patrí v tabuľke druhé miesto so šiestimi bodmi, nemajú na regeneráciu ani 18 hodín a už v stredu o 16.15 nastúpia v ďalšom dueli proti Bielorusom. Francúzi, ktorí figurujú v skupine zatiaľ na štvrtej pozícii, si najbližšie zmerajú sily vo štvrtok s obhajcom titulu Kanadou (20.15).

 

B-skupina (Paríž):

Švajčiarsko - Francúzsko 3:4 pp a sn (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 22. Praplan (Hollenstein, Loeffel), 24. Praplan (Hollenstein, Haas), 54. Ambühl (Suter, Untersander) – 3. Auvitu (Perret), 44. S. da Costa (Auvitu), 56. Rech (Meunier), rozh. nájazd S. da Costa. Rozhodcovia: Odinš (Lot.), Öhlund (Švéd.) – Kohlmüller (Nem.), Suominen (Fín.), vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 6747 divákov.

Švajčiarsko: Genoni - Diaz, Furrer, Untersander, Kukan, Loeffel, Genazzi, Marti - Brunner, Ambühl, Bodenmann - Praplan, Haas, Hollenstein - Suter, Richard, Malgin - Rüfenacht, Almond, Schäppi - Herzog

Francúzsko: Huet - Auvitu, Hecquefeuille, Manavian, Besch, Dame-Malka, Janil, Raux - Rech, Bellemare, Roussel - Fleury, S. da Costa, S. Treille - Perret, Meunier, Douay - Lamperier, Ritz, Claireaux - T. da Costa

 

Úvod zápasu rozkúskovali vylúčenia. Hneď pri tom prvom ušli v oslabení Francúzi a otvorili skóre po šťastnej strele Auvitua, puk sa odrazil od brankára Genoniho do obrancu Loeffela a od neho do siete. Švajčiari reagovali zvýšenou ofenzívou, boli blízko vyrovnania po teči Sutera či úniku Almonda, ale v prvej tretine sa gólu nedočkali, hoci na strely v nej vyhrali 11:5. Vyšlo im to až v druhej časti, keď sa im podarilo v priebehu dve a pol minúty otočiť skóre zásluhou dvoch gólov Praplana. Pri oboch mu puk ako na podnose pripravil Hollenstein. Praplanovi chutilo a v 39. min. nebol ďaleko od hetriku, v poslednej chvíli mu ale protihráč hokejkou zrazil strelu.

 

Hra sa zrýchlila, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú a nebyť častých vylúčení, bol by to veľmi pútavý hokej. V 44. min. parížska hala zaburácala po vyrovnávajúcom zásahu S. da Costu v presilovke. Helvéti sa v závere tretiny nadýchli k tlaku. Huet skrotil Diazovu strelu a ustál aj akciu Untersandera, v 54. min. už ale nestačil na zakončenie Ambühla po rýchlom švajčiarskom prečíslení. O vyrovnanie sa postaral necelých 5 minút pred koncom riadneho času Rech a poslal zápas do predĺženia. V ňom gól nepadol, duel tak dospel do nájazdov, v ktorých bol jediným úspešným strelcom francúzsky útočník S. da Costa.

 

Johann Auvitu, obranca a autor prvého gólu Francúzska: "Je to skvelý pocit. Vybojovali sme obrovsky cenné dva body. Vyhrať nad Švajčiarskom je špecifické, pre nás je to akési derby. Viacero našich hráčov pôsobí na klubovej úrovni vo Švajčiarsku, teším sa aj za nich. Sme na pozitívnej špirále a musíme na nej vydržať čo najdlhšie."

 

Patrick Fischer, tréner Švajčiarska: "Prehru beriem na seba. Za stavu 3:3 som si po zakázanom uvoľnení mal zobrať oddychový čas. Mrzí ma, že sme stratili dva body. V rovnovážnom stave pri hre 5:5 sme boli v každom zápase lepším tímom."

 

Tabuľka B-skupiny:

1. Kanada 3 3 0 0 0 17:3 9

2. Švajčiarsko 3 1 1 1 0 11:8 6

3. Nórsko 3 2 0 0 1 8:6 6

4. Francúzsko 3 1 1 0 1 11:7 5

-----------------------------------------

5. Česko 3 1 1 0 1 11:8 5

6. Fínsko 3 1 0 1 1 7:11 4

7. Slovinsko 3 0 0 1 2 7:17 1

8. Bielorusko 3 0 0 0 3 3:15 0

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies