MS17: Do dejiska pricestoval prezident SZĽH: Zápasy veľmi prežívam

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 15:58 • 2 min
MS17: Do dejiska pricestoval prezident SZĽH: Zápasy veľmi prežívam

KOLÍN - Do dejiska svetového šampionátu v Kolíne pricestoval v piatok prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút. Pred novinárov predstúpil ako správny patriot v národnom drese s menom a číslom Libora Hudáčka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Libor je môj obľúbený hráč, preto som neváhal, aký dres si oblečiem," začal svoje rozprávanie Martin Kohút. Prezident SZĽH má v Kolíne bohatý program.

 

Čaká ho stretnutie s organizátormi a okrem toho sa zúčastní aj na Kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Pozorne bude sledovať najmä prácu organizátorov, aby si nejaké poznatky mohol preniesť aj k svetovému šampionátu v roku 2019, ktorý hostí Slovensko.

 

"Neviem ešte, ako to tu funguje, ale my máme bohaté skúsenosti s organizáciou MS a vieme to. Nedávno sme sa o tom presvedčili v Poprade a Spišskej Novej Vsi."

 

Predošlé štyri zápasy Slovenska sledoval v televízii a ako priznal, intenzívne ich prežíval. "V zápase s Dánskom som si ponadával, najmä v druhej tretine, rovnako aj pri neuznanom góle s Lotyšskom. Ja dávam emócie najavo, nemám s tým problém. Prvé zápasy nesplnili očakávania, ktoré čakala hokejová verejnosť. Ale to, čo som mal možnosť vidieť, tak atmosféra v kabíne sa dostáva na želanú úroveň," povedal Kohút, ktorý si katastrofický scenár v podobe vypadnutia nepripúšťal: "Ja som životný optimista, takže negatívne scenáre do môjho myslenia nezapadajú."

 

Rovnako ako hokejovú verejnosť, tak aj prezidenta prekvapila nepríjemná udalosť s neodohranou hymnou v prvom zápase. "Kto niečo robí, ten sa nevyhne chybám. Ale nemecký zväz sa nám ospravedlnil, a ja verím, že si cez víkend slovenskú hymnu vypočujeme. Nie je to však príjemné, počul som o viacerých verziách, ako k tomu došlo, a problém nebol iba s hymnou."

 

Na MS sa šéfovi slovenského hokeja pozdáva atmosféra, ale aj niektoré marketingové produkty. Jedným z nich sú obaja maskoti. O dva roky na Slovensku by mal fanúšikov zabávať Goooly. Teda rovnaký maskot, aký bol v roku 2011. Fanúšikovia však v tomto smere vytvárajú čoraz väčší tlak.

 

"Diskusia beží, na zväze sa tým zaoberá marketingové oddelenie. Ale maskoti Asterix a Obelix sa mi veľmi páčia. Je to dobrý nápad. Čo sa týka maskotov na šampionáte v roku 2019, nechajte sa prekvapiť, niečo možno vymyslíme," prezradil Kohút, ktorý sa vzápätí vyjadril aj k prípadnému úspechu na šampionáte, pričom porovnal prácu odborníkov na Slovensku a vo vyspelých hokejových krajinách.

 

"V prvom rade musíme začať s poriadnou prácou. Nemôžeme sa iba naháňať za titulmi a medailami. Ja som si sám položil otázku, či si vôbec zaslúžime byť majstrami sveta za to, ako to na Slovensku robíme. Porovnávam si infraštruktúru, prácu s mládežou a ostatné veci s inými krajinami. Robíme to lepšie? Podľa mňa v súčasnosti nie. Ale "osemnástka" nám ukázala, že sa to dá. Takto musíme pracovať aj v ostatných kategóriách," zamyslel sa prvý muž slovenského hokeja.

 

Jedným z krokov k zlepšeniu by mal byť nový generálny manažér Miroslav Šatan. "Miro ponuku má, rozprávame sa o tom, aby prebral pozíciu generálneho manažéra. Ale to je moja osobná diskusia s ním. Želám si, aby takýto človek bol na tejto pozícii," dodal Martin Kohút.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona