MS17: Česi sa trápili s koncovkou, napokon zdolali Nórsko v predĺžení

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 19:49 • 2 min
MS17: Česi sa trápili s koncovkou, napokon zdolali Nórsko v predĺžení

PARÍŽ - V prvom štvrtkovom zápase parížskej B-skupiny MS vyhralo Česko nad Nórskom 1:0 po predĺžení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Favorit nepodal iskrivý výkon, ale okrem problémov s defenzívou súpera sa trápil aj s vlastnou koncovkou a bránku Nórov až v nadstavbe odklial so šťastím Jan Kovář.

 

Česi sa už v sobotu o 16.15 stretnú so Slovincami, Ďalším súperom Nórska bude v pondelok o 12.15 Fínsko.

 

B-skupina (Paríž):

 

Česko - Nórsko 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

 

Gól: 62. Kovář (Pastrňák, Jeřábek). Rozhodcovia: Gouin (Kan.), Stricker (Švaj.) - Oliver (USA), Otmachov (Rus.), vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0.

 

ČR:

Francouz - Gudas, Šimek, Jeřábek, Krejčík, Kempný, Rutta, Kiundrátek - Kovář, Pastrňák, Zohorna - Voráček Plekanec, Červenka - Birner, Hanzl, Řepík - Hyka, Horák, Vrána

 

Nórsko:

Haugen - Holös, Nörstebö, Sveum, Ödegaard, Bonsaksen, Johannesen, Sörvik - M. Olimb, Thoresen, K. Olimb - Röymark, Bastiansen, Rosseli Olsen - Reichenberg, Forsberg, Martinsen - Trettenes, Roest, Olden - Karterud

 

Český tím nasadil na prvú formáciu Nórov špeciálnu formáciu a zrejme preto sa tie ostatné nedokázali dve tretiny dostať do tempa. Favorit mal síce najmä v prvej časti jasnú prevahu, ale v niekoľkých šanciach chýbala hráčom rozvaha a nezabrali ani v sérii presiloviek.

 

Nóri na bránku vyslali prvú strelu až v 15. minúte, ale druhé dejstvo im vyšlo podľa predstáv. Ich tesná obrana na súpera fungovala, často sa im darilo zdržiavať pri mantineloch a dokonca hrali dvakrát aj v početnej výhode. Aj tak však mohli Česi viesť, lenže Pastrňák mal veľmi zlý strelecký deň a Haugen zázračne eliminoval elitnú spoluprácu Plekanca s Voráčkom.

 

Preskupenie a zredukovanie formácii dostalo české mužstvo do dynamických štruktúr a v treťom dejstve si postupne vypracovalo drvivú prevahu. Zakončenie, a to obojstranné, bolo však výraznou slabinou zápasu a najmä Haugen predviedol parádny brankársky výkon.

 

Na druhej strane v 55. minúte Francouz ratoval v čistej príležitosti Oldena. V predĺžení sa presadil Kovář po tom, ako so šťastím prekonal ležiaceho Haugena.

 

Jan Kovář, útočník ČR: "Nečakal som, že sa ten puk dostane ku mne, Nóri majú organizovaný tím a myslím si, že tu ešte potrápia kadekoho. Nielenže dobre bránia, ale treba na nich neustále dávať pozor, aj proti nám tam na konci išli dvaja na jedného a mohli sme byť bez bodu. Takto máme dva."

 

Tomáš Zohorna, útočník ČR: "Bolo to ťažké, pred tou bránkou to bolo prehustené. Asi sme sa tam mali viac tlačiť. Nóri hrali dobre aj dopredu, mali niekoľko dobrých kombinácií a sme radi za dva body."

 

Tabuľka B-skupiny:

1. Kanada 3 3 0 0 0 17:3 9

2. Švajčiarsko 4 2 1 1 0 14:8 9

3. Česko 4 1 2 0 1 12:8 7

4. Nórsko 4 2 0 1 1 8:7 7

-----------------------------------------

5. Fínsko 4 2 0 1 1 12:13 7

6. Francúzsko 3 1 1 0 1 11:7 5

7. Slovinsko 4 0 0 1 3 9:22 1

8. Bielorusko 4 0 0 0 4 3:18 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona