MS17: Česi bez medaily už piaty rok, Plekancovi šampionát vôbec nevyšiel

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 14:28 • 2 min
MS17: Česi bez medaily už piaty rok, Plekancovi šampionát vôbec nevyšiel

PARÍŽ - Česká hokejová reprezentácia predĺžila čakanie na medailu zo svetových šampionátov už na päť rokov, rovnako ako pred rokom neprekročila brány štvrťfinále. Na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku vo štvrtkovom štvrťfinále vystavili Čechom stopku Rusi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Toto nikto z nás nechcel. Mali sme sedem zápasov na to, aby sme sa pred štvrťfinále pripravili. Lenže vyhráva sa ťažko, keď nestrieľate góly," poznamenal pre hokej.cz obranca Radko Gudas, na klubovej úrovni hráč tímu zámorskej NHL Philadelphia Flyers. Čechom pritom patril úvod štvrťfinálového zápasu.

 

"Mali sme omnoho lepší začiatok ako v zápasoch predtým. Šťastie však stále na strane súpera, ktorý hneď po presilovke dal gól a to nás trochu zrazilo. Dostali sme sa u toho a naďalej sa dostávali do šancí. Bohužiaľ, v druhej tretine sme už nemali toľko striel. Rusi to začali zatvárať, my sme museli hru otvárať," pokračoval 26-ročný nekompromisný zadák. Česi v súboji s Rusmi zlyhali v koncovke, chýbala im efektivita vo finálnej fáze. "Je to škoda. V útočnom pásme potrebujeme väčší pokoj na zakončenie. Najmä preto končíme na turnaji skôr, než sme čakali," myslí si Radko Gudas.

Tridsaťštyriročný center Tomáš Plekanec má za sebou už desiaty svetový šampionát. Po vypadnutí vo štvrťfinále naznačil, že možno bol jeho posledný. "Som rád za každý šampionát, pre mňa je obrovská česť hrať za reprezentáciu. Najmä teraz, keď si myslím, že podobných príležitostí už veľa nebude." ňUž viac ako jednu dekádu líder Montrealu Canadiens v NHL na turnaji v Nemecku a Francúzsku nezískal ani jeden kanadský bod.

 

"Bez debaty, nejaký bod som získať mal. Som sklamaný, že som nebol schopný prispieť k ofenzívnej činnosti. Na druhej strane, pokojne by som skončil turnaj s nulou, ak by sme zvládli štvrťfinále," pokračoval. Za možný kľúčový okamih partie s Rusmi označil úvod duelu, v ktorom mal jeho tím prevahu, no nekorunoval ju gólom. "To by nám dodalo viac sebavedomia. Hrali sme fakt lepšie, mali aj niekoľko presiloviek, ale nič nám neprešlo do bránky. Celkovo však musím povedať, že sme sa k ničomu nedostali," poznamenal Tomáš Plekanec.

Už spomenutých päť rokov bez medaily si história českého resp. československého hokeja nepamätá viac ako polstoročie. Naposledy a jediný raz sa tak stalo v rokoch 1950 až 1954, pričom Československo v rokoch 1950 a 1951 na svetovom šampionáte vôbec neštartovalo a v roku 1953 turnaj nedokončilo.

 

"Nechcem to hodnotiť z tohto pohľadu. Mám radosť z každej medaily, ktorú som získal. Bohužiaľ, teraz nám to nevychádza, s tým nič nenarobíme. Myslím si, že hráčov máme dosť, len je potrebné, aby všetko sadlo. Verím, že príde čas a oäť sa bude hovoriť o tom, že máme super tím," dodal Plekanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona