Tretí súper - Nemci potrebujú body ako soľ, Lušňák: Taktiku nemeníme

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:24 • 2 min
Tretí súper - Nemci potrebujú body ako soľ, Lušňák: Taktiku nemeníme

PETROHRAD - Po stopercentnom víkendovom zábere sa budú slovenskí hokejoví reprezentanti snažiť naplno zabodovať aj s Nemcami, ktorí budú ich v poradí tretími súpermi v petrohradskej B-skupine MS. Ako sa hráči zhodli, víťaznú taktiku nebudú meniť a v utorkovom zápase (15.15 SELČ) budú chcieť uspieť opäť aktívnou hrou postavenou na kolektívnom základe.

slovakia

left justify in out

Po triumfoch s Maďarskom (4:1) a Francúzskom (5:1) svieti na slovenskom konte plných šesť bodov so suverénnym skóre 9:2. Okrem výsledkov tešia fanúšikov aj solídne výkony a pekné gólové akcie Cígerovho tímu. "Sme radi, že oproti príprave hráme konečne poctivo a zodpovedne celých 60 minút. Ak budeme naďalej stavať na kolektívnom výkone, tak máme šancu uspieť aj proti Nemcom. Musíme hrať ako s Francúzmi, nič nemeniť," tvrdil krídelník prvého útoku Martin Bakoš, ktorý si v nedeľu otvoril strelecký účet na MS.

 

Dve víťazstvá dodali mužstvu pohodu, sebavedomie a ešte viac stmelili aj tak dobrú partiu. "Po dvoch zápasoch sa nám určite dobre zaspávalo. Super začiatok, ak by nám niekto pred šampionátom povedal, že oba takto dopadnú, určite by sme to zobrali. Psychika je teraz na našej strane. Netreba však zaspať na vavrínoch," varuje obranca Ivan Švarný a dodal, že tie najťažšie zápasy ešte Slovákov len čakajú.

 

Nemcom patrí v rebríčku IIHF aktuálne 13. priečka, teda o päť pozícií nižšia ako Slovákom. S dosiahnutými výsledkami v Petrohrade zatiaľ nie sú spokojní, v súboji organizátorov budúcoročných MS prehrali s Francúzskom 2:3 po nájazdoch a následne dostali päťku od Fínov (1:5). V oboch dueloch chytal v bránke Timo Pielmeier. Zverenci trénera Marca Sturma síce nemôžu na turnaji vypadnúť, dávajú si však postupové ciele a pokiaľ sa chcú pozrieť do štvrťfinále, potrebujú proti Slovákom bodovať.

 

V kádri majú štyroch hráčov z NHL - obrancov Korbiniana Holzera, Christiana Erhoffa a útočníkov Tobiasa Riedera a Leona Draisaitla, ktorí sa však zatiaľ na MS výraznejšie nepresadili. Bohaté skúsenosti z profiligy má aj Marcel Goc, v súčasnosti opora Adleru Mannheim. Vedenie nemeckého tímu plánuje v najbližších hodinách kontaktovať aj brankára Thomasa Greissa, ktorého klub New York Islanders vypadol v noci na pondelok z play off NHL.

 

"Budem s ním telefonovať, musíme si však premyslieť, či má vôbec význam ho volať vzhľadom na dlhý let a časový posun. Navyše, s výkonmi v bránkovisku som zatiaľ spokojný," citovali nemecké médiá trénera Marca Sturma po pondelkovom tréningu. V najideálnejšom prípade by mohol Greiss chytať vo štvrtok proti Kanade. Tréner sa po dvoch neúspechoch rozhodol pred duelom so SR premiešať zloženie útokov, kriticky sa vyjadroval najmä na adresu profiligistov Draisaitla a Riedera. "Naši najlepší hráči musia hrať najlepšie. Oni sami vedia, že musia tím potiahnuť," vyhlásil Sturm, bývalý dlhoročný hráč NHL.

 

Nemci sa vyznačujú agresívnou hrou so zámorskými prvkami. "Bude to určite nepríjemný súper. Myslím si, že bude najfyzickejší z troch, s ktorými hráme na úvod šampionátu. Zbežne som si pozrel ich hru na v úvodných dvoch dueloch a určite si ich ešte rozoberieme na videu," povedal Švarný, ktorý by mal v utorok nastúpiť na jubilejný stý reprezentačný zápas. Už v nedeľu proti Francúzom túto métu pokoril jeho kolega z obrany Michal Sersen, zo súčasného kádra je v klube stovkárov aj Dominik Graňák (160).

 

Slováci odohrali v doterajšej histórii s Nemcami 50 zápasov, z ktorých vyhrali 27, raz remizovali a 22 prehrali. Celkové skóre je takisto v slovenský prospech - 128:118. Naposledy sa "cígerovci" stretli so súperom vlani v novembri na Nemeckom pohári v Augsburgu, kde mu podľahli 2:4. Na MS na neho slovenskí reprezentanti narazili v Helsinkách 2013 a tešili z troch bodov po tesnom triumfe 3:2. "Taktiku nebudeme veľmi meniť. Pozrieme si hlavne, ako Nemci hrajú presilovky a oslabenia, aby sme sa vedeli na nich dobre pripraviť," povedal Patrik Lušňák.

 

Do slovenskej bránky by sa mal proti Nemcom postaviť Branislav Konrád, ktorý chytal aj v úvodnom zápase s Maďarskom. Otázny je štart útočníka Marka Daňa, ktorého sužuje svalové zranenie, o jeho účasti sa rozhodne v utorok ráno.

 

Predpokladané zostavy:

Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš, Švarný - Bakoš, Réway, Daňo - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, Marcinko, Bartánus - Hrnka, Šťastný, Lušňák

 

Nemecko: Pielmeier - Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun, Ankert - Fauser, Goc, Kahun - Macek, Schütz, Gogulla - Reimer, Draisaitl, Rieder - Kink, Seidenberg, Hager

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies