MS16: Slováci položili základný kameň

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 15:06 • 2 min
MS16: Slováci položili základný kameň

PETROHRAD - Slovenskí hokejisti položili v Petrohrade základný kameň úspechu, od ktorého sa chcú odraziť do ďalších bojov. Maximálna sústredenosť na úspešný vstup do MS sa im vyplatila, Maďarov zdolali 4:1 a získali potrebnú pohodu.

slovakia

left justify in out

Dve tretiny odohrali Slováci vo vysokom tempe. Vychádzali im kombinácie, a hoci strelili štyri góly, v zakončení ešte chýbal pokoj na hokejke. V tretej tretine sa dostali pod tlak, no súpera na dostrel nepustili a úspešný vstup korunovali gólom do prázdnej bránky. "Je to pre nás základný kameň. Vyhrali sme prvý zápas a chceme sa od neho odpichnúť. Teraz nás nezaujíma, čo bude o štyri-päť dní. V hlavách už máme len najbližší zápas," uviedol Tomáš Marcinko.

 

Dvadsaťosemročný center sa na cennom triumfe podieľal premiérovým gólom na svetovom šampionáte. "Potešil ma, pretože vďaka nemu som sa ešte viac nakopol. Už je to klišé, ale ja si cením najmä tímový úspech," zdôraznil. Hoci mali väčšinu zápasu Slováci pod kontrolou, museli sa mať na pozore. "Každý jeden súper je v prvom zápase nepríjemný, no sme radi, že sme to zvládli. Na pomere skóre nezáleží. Máme tri body a ideme ďalej. Dôležité bolo, že sme v tretej tretine ubránili všetky oslabenia. Potvrdili sme naše kvality," dodal Marcinko.

 

V tretej tretine ho na malú chvíľu vypojil z hry tvrdý zákrok Istvána Sofrona. So slovenským útočníkom to na prvý pohľad vyzeralo hrozivo, no napokon sa z ľadu zodvihol a z nepríjemného stretu sa otriasol. "Dostal som to do hlavy. Ktovie, či o mne vedel, nechcem však na neho nič hovoriť. Ja som ho vôbec nevidel, no som v poriadku," konštatoval.

 

Napriek jasnému triumfu boli Maďari dlho v hre o body. Slovenskú defenzívu sa snažili preraziť vštepeným kanadským štýlom, napríklad rýchlym napádaním s dvomi hráčmi. "Každý zápas bude náročný, toto nebola výnimka. Dôležité víťazstvo máme za sebou. Maďari dobre korčuľovali, hrali do tela, išli do nás. Propagovali typické prvky kanadského hokeja. Myslím si, že celkom dobre sme ich ubránili," povedal Andrej Meszároš.

 

Zverenci trénera Zdena Cígera splnili prvý cieľ, no nemôžu sa uspokojiť. Už po zápase s Maďarmi preladili myšlienky na Francúzsko, proti ktorému nastúpia už v nedeľu o 19.15 SELČ. "Nemôžeme ich podceniť. Vieme, o čo ide a očakávame ťažký zápas," uviedol Meszároš. Okrem videozáznamov budú mať Slováci k dispozícii aj živú skúsenosť spred dvoch týždňov. S "galským kohútom" odohrali dva prípravné duely, prvý po výbornom výkone ovládli 4:1, no v druhom ustúpili od uspokojivého prejavu a prehrali 2:3 po nájazdoch. "Všetci vieme, ako to dopadlo. Pozrieme si video, no myslím si, že môžeme tušiť, akým spôsobom sa budú prezentovať. Bez ohľadu na to, my si musíme hrať svoj systém, ktorému dôverujeme," doplnil Marcinko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies