MS16: Rusko v prestrelke zdolalo Kazachstan, hrdinom Belov

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 14:08 • 2 min
MS16: Rusko v prestrelke zdolalo Kazachstan, hrdinom Belov

MOSKVA - Hokejisti domáceho Ruska zdolali vo svojom druhom zápase na 80. MS Kazachstan 6:4 a v tabuľke A-skupiny si pripísali prvé tri body. Zaplnený Ľadový palác v Moskve bol už v prvej tretine svedkom divokej gólovej prestrelky (3:3), no napokon sa z očakávaného víťazstva tešil favorit zápasu.

slovakia

left justify in out

V drese Ruska sa zaskvel najmä obranca Anton Belov, ktorý strelil dva góly a na ďalšie dva prihral. Rusi budú v šampionáte pokračovať v pondelok o 15.15 SEČ v súbojom s Lotyšskom, Kazachovia nastúpia v utorok o 19.15 proti Nórsku.

 

A-skupina (Moskva):

Kazachstan - Rusko 4:6 (3:3, 0:1, 1:2)

Góly: 9. Boyd (Bochenski, Dawes), 10. Starčenko (Chuďakov, Rymarev), 20. Rymarev (Starčenko), 41. Semjonov (Boyd, Dawes) - 7. Dadonov (Šipačov, Belov), 10. Ľubimov (Kalinin, Plotnikov), 12. Mozjakin (Dadonov, Šipačov), 39. Belov (Dacjuk, Antipin), 44. Belov (Čudinov, Mozjakin), 49. Ľubimov (Belov, Dacjuk). Rozhodcovia: KUBUŠ (SR), Sidorenko (Biel.) – Lederer (ČR), ŠEFČÍK (SR), vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky: 3:3, oslabenia: 0:0.

 

zostavy

Kazachstan: Kolesnik - Triasunov, Semjonov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kairov - Bochenski, Boyd, Dawes - Starčenko, Ivanov, Rymarev - Chuďakov, Krasnoslobodcev, Puškariov - Panšin, Solarjov, Šin

Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Belov, Čudinov, Marčenko, Zajcev, Antipin - Telegin, Dacjuk, Mozjakin - Dadonov, Šipačov, Panarin - Ľubimov, Kalinin, Plotnikov - Širokov, Burmistrov

 

Domáci chceli zabudnúť na nevydarený štart do šampionátu, keď v piatok nestrelili Čechom ani gól a prehrali 0:3. Aj proti Kazachom sa rozbiehali pomalšie, ale v 7. minúte ruských fanúšikov potešila kombinácia Šipačova so zakončujúcim Dadonovom - 0:1. Krátko na to hrali Kazachovia prvú presilovku a po kombinácii naturalizovaných Kanaďanov Bochenského s Boydom bolo vyrovnané 1:1. O regulérnosti vyrovnávajúceho gólu sa ešte slovenský rozhodca Kubuš poradil s videorozhodcom. Vyrovnávajúci gól Kazachov povzbudil a tí sa v 10. minúte zásluhou Starčenka dostali do vedenia - 2:1. Ani tento stav však dlho nevydržal a kombináciu Rusov zakončil v 10. minúte Ľubimov - 2:2. Nasledovala presilovka favorizovaného tímu domácich a tú využil tvrdou strelou Mozjakin. Na 3:3 vyrovnal Rymarev, ktorý v závere prvej časti spoza bránky nastrelil brankára Bobrovského.

 

Rusi získali tesný náskok späť až v 39. minúte, keď sa ujala strela obrancu Belova - 3:4. Presilovku Kazachov v 41. minúte využil Semjonov a opäť vyrovnal - 4:4. V tretej tretine však už Rusi predviedli koncentrovanejší výkon, viac sa zamerali na pozornejšiu obranu a v 44. minúte strelil svoj druhý gól v zápase obranca Belov. O päť minút neskôr tečoval strelu za kazašského brankára Ľubimov, ktorý uzavrel na konečných 4:6.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona