MS16:Konrádovi tvrdli nohy, ale premiéru zvládol

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 15:54 • 2 min
MS16:Konrádovi tvrdli nohy, ale premiéru zvládol

PETROHRAD - Po stretnutí sa z neho rinul pot, výraz tváre svedčal o veľkej vyčerpanosti. Branislav Konrád si najmä v závere duelu s Maďarskom schuti zachytal, na svoj zápasový debut na MS bude mať však iba príjemné spomienky. V bránke podal spoľahlivý výkon, k víťazstvu slovenských hokejistov v pomere 4:1 prispel 20 úspešnými zákrokmi.

slovakia

left justify in out

"Na začiatku zápasu to bolo pre mňa ťažké, lebo som nemal veľa roboty. Potom som sa do toho dostal," hodnotil svoj výkon brankár HC Olomouc, ktorý dostal v úvodnom súboji v Petrohrade prednosť pred Júliusom Hudáčkom. Z 21 striel inkasoval iba raz, v 14. minúte ho s prispením korčule prekonal Frank Banham. "Možno sa ten gól dal chytiť. Po ňom to na mňa trochu doľahlo, ale dôležité bolo, že sme hneď naň odpovedali. V druhej tretine sme boli oveľa lepší, v tretej nás Maďari zavreli, ale zvládli sme to a ďalej už neinkasovali, za čo som rád."

 

Maďari sa ani za stavu 1:3 nepoddali a v závere musel byť Konrád neustále v strehu. "V tretej tretine bolo zopár ťažších zákrokov. Maďari sa dosť tlačili do bránky, bol som prekvapený, ich hráči z rakúskej ligy sú asi na taký štýl zvyknutí. Bránili mi vo výhľade, veľa pukov som nevidel. Na druhej strane - ťažšie sa mi hýbalo, keďže roboty nebolo veľa, nohy nešli tak, akoby som si predstavoval. Dosť mi tvrdli, o to ťažšie to bolo v tretej tretine. Navyše v hale bolo strašne teplo," poznamenal Konrád, ktorý v minulosti na dvoch MS plnil rolu brankárskej trojky, medzi žŕdkami však debutoval až v sobotňajšom zápase.

 

Maďarskí fanúšikovia vytvorili za jeho bránkou poriadne horúci "kotol", neustále povzbudzovali svoj tím a pripravili si aj originálne "choreo". "Priznám sa, vôbec som to nevnímal. Sústredil som sa na seba, bolo mi jedno, kto ako kričí," priznal Konrád. Maďarskí hokejisti navyše hrali na hranici dovoleného, za nepriaznivého stavu tvrdo atakovali slovenského brankára a snažili sa rozpútať šarvátky. "Nečakal som, že budú hrať až tak agresívne. V závere už nemali čo stratiť, hrali vabank, takže dali do toho všetko. My sme to ale s vypätím všetkých síl ustáli a dosiahli dôležité víťazstvo. Verím, že bude pre nás vzpruhou a dodá nám potrebnú energiu do ďalších súbojov," dodal slovenský muž v maske.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona