MS16: Kazachstan vyhral nad Švajčiarskom 3:2 po predĺžení

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 14:45 • 2 min
MS16: Kazachstan vyhral nad Švajčiarskom 3:2 po predĺžení

MOSKVA - Moskovská A-skupina priniesla prekvapenie aj na úvod sobotňajšieho programu 80. hokejových MS. Nováčik z Kazachstanu vstúpil do turnaja nečakaným víťazstvom nad favorizovaným Švajčiarskom 3:2 po predĺžení a nájazdoch a zaznamenal tak dôležité body do tabuľky.

slovakia

left justify in out

O jeho triumfe rozhodol vo štvrtej sérii Nigel Dawes. "Helvéti" síce počas celého priebehu dominovali, no doplatili na zlú koncovku.

 

Švajčiari sa v druhom zápase základnej fázy predstavia v nedeľu o 15.15 SELČ proti Nórsku, Kazachstan nastúpi o štyri hodiny skôr proti domácim Rusom.

 

A-skupina (Moskva):

Švajčiarsko - Kazachstan 2:3 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 15. Walser (Diaz, Andrighetto), 53. Hollenstein (Ambühl, du Bois) - 31. Savčenko, 51. Starčenko (Rymarev), rozh. nájazd: Dawes. Rozhodcovia: Gofman (Rus.), Iverson (Kan.) - Chartrand-Piche (Kan.), Lederer (ČR), vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 5420 divákov.

Švajčiarsko: Berra - Geering, du Bois, Diaz, Blum, Weber, Grossmann, Schneeberger - Martschini, Ambühl, Hollenstein - Niederreiter, Haas, Moser - Andrighetto, Walser, Hofmann - Walker, Trachsler, D. Wieser - M. Wieser

Kazachstan: Kolesnik - Triasunov, Semjonov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kairov - Bochenski, Boyd, Dawes - Starčenko, Ivanov, Rymarev - Chuďakov, Krasnoslobodcev, Puškariov - Panšin, Solarjov, Šin

 

Predzápasoví favoriti úvodného sobotňajšieho duelu A-skupiny boli "Helvéti" a od začiatku svoju úlohu aj potvrdzovali. Rýchlejší, kombinačnejší i dôraznejší sa tlačili pred Kolesnika a neustále mu podkurovali. V dresoch Kazachstanu bol nebezpečný najmä prvý "zámorský" útok. Dawes mal v 10. minúte tutovku, keď sa postavil na trestné strieľanie, no nepremenil ho. Potom to už bolo v réžii Švajčiarov. Prvý gól im rozhodcovia neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku, no v 15. minúte už otvoril skóre Walser. Nedokázali však pridať poistku a v polovici zápasu pykali. Savčenko v oslabení vyviezol puk a od vlastnej modrej čiary ho nahodil na bránku, Berra si nedal pozor a hanebne ho pustil za chrbát - 1:1. Švajčiari tlačili aj ďalej, ale do vedenia išli Kazaši. V 51. minúte využili presilovku, keď Rymarev prihral spoza bránky nekrytému Starčenkovi a ten pohodlne poslal puk za Berrov chrbát - 1:2. Neprešli ani dve minúty a opäť bolo vyrovnané. Hollenstein dotlačil do za Kolesnika vlastnú strelu z uhla. O prekvapujúcom triumfe Kazachstanu nakoniec rozhodol až v nájazdoch Dawes.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies