MS16: Kapitán SR Sersen: Nie sme strelci, zdobiť nás musí tímová hra

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 12:50 • 2 min
MS16: Kapitán SR Sersen: Nie sme strelci, zdobiť nás musí tímová hra

POPRAD - Nielen dejisko zápasu a rozmery klziska, ale aj výkon slovenského tímu proti Rusku bol v sobotu výrazne iný než dva dni predtým v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Zverenci Zdena Cígera čiastočne odčinili prehru 0:6 výrazne zlepšeným výkonom. Podľa kapitána Michala Sersena sú bojovnosť a zodpovedná tímová hra atribútmi, ktorými by sa mal slovenský tím presadzovať.

 

Podobne ako v nedávnych zápasoch proti Fínsku a Rusku, ani v tom "popradskom" proti zbornej slovenský tím nepredviedol strelecký koncert. Prvoradou úlohou Cígerových zverencov bolo zlepšenie výkonu, pretože ten uplynulý nezniesol prísnejšie kritériá. Tentoraz to z pohľadu nasadenia bolo výrazne lepšie, no opäť sa potvrdilo, že topánka tlačí najmä v ofenzíve. "Nemáme tu vyložených strelcov, zamerať sa musíme skôr na zodpovednú hru. V prvom zápase mali Rusi veľa prečíslení, no dnes sme im už veľa nedovolili. Nebezpeční musíme byť najmä tímovou hrou a spoliehať sa skôr na brejky, prípadne tzv. škaredé góly," uviedol obranca Michal Sersen, ktorý bol v Poprade kapitánom slovenského tímu.

 

Druhý zápas proti Rusku sa trénerom aj hráčom hodnotil omnoho lepšie než prvý. Aj tentoraz síce podľahli, ale prehra 1:2 po samostatných nájazdoch prišla po úplne inom výkone než predošlý "kanár."

 

"Sebavedomiu pomohla najmä celková zlepšená hra. Po dvoch šestkách od Fínov a Rusov sme boli dolu, nebolo to ideálne. Teraz sme si dokázali, že hokej hrať vieme aj so silnými. Dnes nás teší, že sme dostali iba jeden gól, na čom mal veľkú zásluhu brankár Braňo Konrád. Chytal vynikajúco rovnako ako predtým vo Fínsku. Na jeho výkon musíme nadviazať a zlepšiť efektivitu," uvedomuje si skúsený obranca. Najlepším hráčom Slovenska bol brankár Konrád. Toho po stretnutí pochválil nielen Sersen, ale aj tréner Cíger a diváci na popradskom zimnom štadióne viackrát skandovali jeho meno. Na úzkom popradskom klzisku si zachytal dosýta, štatistici mu napočítali 41 úspešných zákrokov. "Vnímal som, že sa hralo dosť do tela, ale je to dané aj tým malým klziskom. Nie je na ňom toľko priestoru, hrá sa viac fyzicky. To viac vyhovovalo nám, keďže Rusi sú výborní korčuliari a chvíľu im trvalo, kým si na to zvykli. Z užšieho klziska vyplynulo aj dosť striel, takže som mal dosť roboty a to je pre brankára dobré," povedal Konrád.

 

Slovenský tím bude v príprave na MS pokračovať počas nasledujúceho týždňa. Reprezentanti sa opäť stretnú v utorok a v závere týždňa odohrajú dva prípravné zápasy vo Francúzsku. V nich už bude k dispozícii pätica nových hráčov (Sekera, Marinčin, Daňo, Cehlárik a Jaroš), naopak po zápase v Poprade tím opustili Čerešňák, Rosandič a Handlovský. Pripojiť by sa mal aj obranca Oldrich Kotvan zo Zlína, ktorý v Poprade chýbal pre chorobu.

 

Nominácia SR pred zápasmi vo Francúzsku (22. apríl Megéve, 24. apríl Grenoble):

Brankári: Július Hudáček (Örebrö, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKm Zvolen)

 

Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Lulea HF/Švéd.) (Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs/NHL) Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Andrej Sekera (Edmonton Oilers/NHL), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava)

 

Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF/Švéd.) Marko Daňo (Winnipeg Jets/NHL) Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.).

 

Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (hlavný tréner), Miroslav Miklošovič, Ernest Bokroš (asistenti trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Róbert Bereš (kondičný tréner), František Okál (lekár), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Viktor Fábik (fyzioterapeut), Samuel Petráš (kustód), Michal Malina (masér), Tomáš Štulajter (médiá)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies