MS16: Kanadskí hokejisti deklasovali Maďarsko 7:1

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 13:53 • 2 min
MS16: Kanadskí hokejisti deklasovali Maďarsko 7:1

PETROHRAD - Kanadskí hokejisti nadviazali na úvodné víťazstvo na MS nad USA (5:1) a vo svojom druhom stretnutí v petrohradskej B-skupine deklasovali Maďarsko 7:1.

slovakia

left justify in out

Obhajcovi titulu stačil k trojbodovému zisku znova iba polovičný výkon, výraznejšie zapol iba počas šesťminútovky v druhej tretine, keď nastrieľal štyri góly. V jeho drese sa presadilo sedem rôznych strelcov. Maďarsko ako prvé mužstvo na turnaji nasadilo do hry všetkých troch brankárov - pri prehre 1:4 so Slovenskom chytal Miklós Rajna, v nedeľu Zoltána Hetényiho po poltucte v sieti vystriedal Ádám Vay.

 

Kanaďania tak natiahli víťaznú šnúru na svetových šampionátoch už na 12 zápasov, naposledy prehrali na MS 2014 v Minsku vo štvrťfinále s Fínskom (2:3). Ďalší duel v Športovom paláci Jubilejnyj ich čaká v pondelok 9. mája, keď o 15.15 SELČ narazia na zatiaľ bezbodových Bielorusov. Maďari o deň neskôr nastúpia proti Francúzom (19.15).

 

B-skupina (Petrohrad)

Maďarsko - Kanada 1:7 (1:2, 0:4, 0:1)

Góly: 19. Bartalis – 6. Scheifele (Stone, McDavid), 11. Perry (Hall), 28. Stone (Ceci), 30. Marchand, 32. Brassard (Tanev, Rielly), 33. Matheson (Hutton, Scheifele), 45. Hall (Matheson). Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Öhlund - Malmqvist (obaja Švéd.), Suominen (Fín.), vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Maďarsko: Hetányi (33. Vay) - Wehrs, Dudas, Mestyán, Szirányi, M. Vas, Stipsicz, Garát - Sebők, Bartalis, Sofron - Galló, Sarauer, Erdély - G. Nagy, J. Vas, Kovács - Magosi, K. Nagy, Benk - Banham

Kanada: Pickard - Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Dumba, Matheson, Hutton - Perry, Brassard, Hall - Stone, Scheifele, Domi - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Duchene, McDavid, Marchand - Reinhart

 

Kanaďania pristúpili k prvej tretine laxne, dlhý čas sa iba prizerali nebezpečným akciám súpera. Stačilo im však trochu pridať, aby dokázali úvodné dejstvo vyhrať 2:1, keď na presné zásahy Scheifeleho a Perryho odpovedal v 19. min. Bartalis. Po prestávke sa zámorský gigant prebral z letargie a spustil na súperovu bránku gólový uragán. Počas šesťminútovej pasáže nasúkal nováčikovi štyri kúsky, z toho dva z dorážok. Po zásahu obrancu Mathesona na 6:1 opustil maďarskú bránku znechutený Hetényi a prenechal miesto Vayovi. Kanaďania, vedomí si vysokého náskoku, v tretej časti opäť ubrali z plynu, dokázali napriek tomu navýšiť náskok, keď za Vayov chrbát prekĺzla zrazená Hallova strela. Sympaticky sa prezentovali maďarskí fanúšikovia, ktorí napriek debaklu neúnavne povzbudzovali svoj tím až do konca.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies