MS16: Jurčo: Keď veľa hrám, hokej mi chutí

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 15:42 • 2 min
MS16: Jurčo: Keď veľa hrám, hokej mi chutí

PETROHRAD - Prvý zápas na MS v Rusku mu veľmi chutil. Tomáš Jurčo to potvrdil nielen gólom a asistenciou, ale aj hýrivým pohybom a dobrým prehľadom. Za kvalitným výkonom ho popohnala motivácia potešiť svojich najbližších.

slovakia

left justify in out

Slovenské víťazstvo nad Maďarmi v pomere 4:1 režírovala práve formácia Mareka Viedenského s Jurčom a Liborom Hudáčkom na krídlach. Okrem detroitského útočníka sa presadili aj jeho defenzívni kolegovia z päťky - dvojbodoví Andrej Sekera (1+1) s Martinom Marinčinom (0+2). "Základ je za nami. Máme za sebou dobrý štart, stačí na to nabehnúť a pokračovať v tempe," uviedol Jurčo.

 

Slovenskí reprezentanti dve tretiny kontrolovali hru, no v tretej sa nechali zatlačiť. Maďarov dostali do tempa tri presilovky za sebou a hoci pred Branislavom Konrádom neraz spravili vietor, zníženia sa nedočkali. "Keď na nás súper vybehne a začne forčekovať, mali by sme sa upokojiť, nebyť splašení. Stalo sa nám to aj teraz. Až na niekoľko minút v tretej tretine sme odohrali slušný zápas," pokračoval.

 

Jurčo si sobotňajší "obedný" zápas vychutnal. Nadviazal v ňom na dobrý výkon zo záverečného prípravného zápasu proti Dánsku (3:1), v ktorom sa rovnako podieľal na úspešných kombináciách či zakončení. "Mal som veľkú motiváciu. Vedel som, že sa na mňa a na tím pozerala celá rodina, kamaráti, blízki známi. Keď veľa hrám a darí sa nám, hokej mi chutí. Preto som si to užíval. Ak to bolo vidno, dobrá vizitka," uviedol Jurčo.

 

V národnom drese si v sobotu otvoril druhú desiatku reprezentačných štartov. Po premiérovom presnom zásahu na uplynulých ZOH v Soči pridal debutový aj na šampionáte v Petrohrade. "Je to síce pekné, no nemám ani jeden puk, neviem, kam sa pozerajú moji spoluhráči, keď dám gól," dodal s úsmevom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies