MS16: Individuálne ocenenia získali Golonka, Dzurilla, Švehla i Šatan

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 14:18 • 2 min
MS16: Individuálne ocenenia získali Golonka, Dzurilla, Švehla i Šatan

BRATISLAVA – Slovenskí hokejisti získali v histórii MS aj viacero individuálnych ocenení. V ére spoločného česko-slovenského hokeja sa v tabuľkách produktivity najvýraznejšie presadil Jozef Golonka. Na MS vo Fínsku v roku 1965 strelil 6 gólov a pridal 8 asistencií. Na tom istom turnaji vyhlásili za najlepšieho brankára Vladimíra Dzurillu.

slovakia

left justify in out

Róbert Švehla získal na domácom šampionáte v roku 1992 titul najlepší obranca šampionátu. Ešte výraznejšie sa presadili Slováci v ére samostatnej reprezentácie. Za najlepšieho útočníka MS 2000 v  Petrohrade vyhlásili kapitána Miroslava Šatana. Tím trénera Jána Filca získal historicky prvý cenný kov na MS a z Ruska si odniesol strieborné medaily.

 

Šatan sa v Petrohrade stal aj najproduktívnejším hráčom, keď zaznamenal desať gólov a dve asistencie. Tabuľku produktivity ovládol s 5 gólmi a 8 asistenciami aj o dva roky neskôr na šampionáte vo Švédsku, kde Slovensko vybojovalo zlaté medaily. V roku 2003 na MS vo Fínsku, kde zverenci trénera Františka Hossu získali bronzové medaily, sa na čelo tabuľky produktivity pretlačil s 8 gólmi a 7 asistenciami Žigmund Pálffy.

 

Ďalší medailový úspech prišiel až v roku 2012 vo Fínsku. Slovenská reprezentácia ukoristila strieborné medaily a hráči sa presadili aj v individuálnych štatistikách. Jána Laca vyhlásili za najlepšieho brankára a kapitán Zdeno Chára sa stal najlepším obrancom šampionátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies