MS16: Hudáčkovci budú spolu na izbe, Libor chce zabávať najmä na ľade

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 15:30 • 2 min
MS16: Hudáčkovci budú spolu na izbe, Libor chce zabávať najmä na ľade

BRATISLAVA - Vtipnú poznámku si málokedy odpustí, no v Petrohrade chce zabávať predovšetkým na ľade. Libor Hudáček sa počas hokejových MS teší na izbové spolunažívanie s bratom Júliusom, ale aj na mladú slovenskú partiu, ktorá sa v čase voľna odreaguje s diaľkovými ovládačmi v rukách. Nie však na sociálnych sieťach, pretože skeptickým názorom verejnosti sa chce vyhnúť.

slovakia

left justify in out

Hudáček absolvoval väčšinu zápasovej prípravy na krídle prvej formácie. Tréner Zdeno Cíger mu však v závere vyčítal ľahkovážny prístup a na minulotýždňový duel proti Dánom v Skalici ho nenominoval. O dva dni neskôr sa do zostavy vrátil a gólom po šesťdesiatich sekundách hry naštartoval Slovákov za triumfom 3:1.

 

"Neviem nič ohľadom kritiky, tréner mi nič nepovedal. Dočítal som sa to, ale som na to zvyknutý. Nič mi to neurobilo. Bol som len prekvapený, ako sa to riešilo. Už je všetko v pohode, na majstrovstvá ideme s čistým štítom. Chcel som ukázať, že mám na to, aby som išiel na šampionát a patril tam k najlepším hráčom," povedal TASR Hudáček.

 

Na izbe v Petrohrade bude bývať s bratom Julom. Pre duo zo Spiša to nebude nič nové, keďže celú sezónu strávili spolu vo švédskom Örebre. "Dúfam, že to bude dobré. Ak nie, vymeníme sa. Podporujeme sa navzájom, pomáha nám to," uviedol o dva roky mladší Libor. Na uplynulých šampionátoch patril k najväčším zabávačom v kabíne. Inak tomu nebude ani v Rusku, hoci tentoraz chce všetko podriadiť svojim výkonom. "Každý hráč má svoje schopnosti a vie zabaviť kabínu. Pre mňa je však dôležitejšie, aby som zabával na ľade."

 

Pobyt v Rusku vyplní minimálne sedem zápasov v základnej skupine a medzi nimi päť voľných dní. Tie budú slúžiť na regeneráciu, vypustenie myšlienok a pre mladých aj na zábavu s hracími konzolami. O ich prítomnosť sa tentoraz Hudáček nemusel starať. "Nebral som nič, všetko majú so sebou mladší hráči. Poveril som ich," odvetil s úsmevom. Nezostala mu ani funkcia tímového dídžeja. "Kto chytí telefón a začne púšťať pesničky, je dídžej. Zatiaľ je to 'Seko' (Andrej Sekera, pozn.)."

 

Uplynulé výsledky slovenských hokejistov na svetových šampionátoch nechali verejnosť chladnou a skeptickou. Sociálne siete chrlia aj pred ruským šampionátom rozdielne názory na skladbu tímu či odhady na konečné umiestnenie, podľa Hudáčka to však slovenský tím neovplyvní. "Budeme sa snažiť minimalizovať sociálne siete. Facebook osobne otvárať ani nebudem. Nečítam to ani teraz. Len si to pozriem, zasmejem sa a ideme ďalej. Počul som, že nám ľudia neveria. Je len dobré, že si to myslia. Aspoň ich môžeme prekvapiť," zdôraznil Hudáček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies