MS16: Hudáček chce naplniť Cígerove ambície a urobiť šou s Konrádom

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:35 • 2 min
MS16: Hudáček chce naplniť Cígerove ambície a urobiť šou s Konrádom

BRATISLAVA – Silnou stránkou slovenskej hokejovej reprezentácie na májových MS v Rusku môže byť brankársky post.

slovakia

left justify in out

Predurčili to Július Hudáček s Branislavom Konrádom, ktorí majú za sebou úspešné klubové sezóny s vysoko pozitívnymi číslami v osobných štatistikách. Okrem spolupráce na tímovom úspechu chcú aj na medzinárodnej úrovni potešiť divákov zábavnou šou.

 

Hudáček sa za dva roky v Örebre vypracoval na veľkú tímovú oporu V tomto ročníku odchytal 47 stretnutí, v ktorých si úspešnosť zásahov udržal tesne nad úrovňou 91 percent. Keďže s tímom vypadol už v predkole play off, pred príchodom do reprezentácie mal dlhší čas na oddych. "Týždeň sme boli s bratom doma. On vycestoval na dovolenku, ja som zostal. Prišiel som sem oddýchnutý a odhodlaný pracovať ďalej," uviedol Hudáček na utorňajšom zraze.

 

V 27 rokoch sa o post slovenskej jednotky pokúsi už piatykrát. V uplynulých štyroch konečných nomináciách na MS síce nechýbal, no šancu dostal len v dvoch stretnutiach. Tento rok by už mohol byť voľbou číslo jeden. "Musím 'makať' každý deň, doladiť formu. Uvidím, ako sa vyvinie situácia, no budem rád, ak naplním trénerove ambície. Konkurencia bude veľká, Braňo Konrád má za sebou skvelú sezónu. Aj preto si myslím, že brankársky post na šampionáte nebude slabinou," dodal Hudáček.

 

Na utorňajšom zraze sa trénerom hlásil i Konrád, ktorý sa po vlaňajších výkonoch v drese Dukly Trenčín opäť vrátil do českej extraligy. Aj vďaka jeho forme sa Olomouc umiestnil po základnej časti na piatej priečke a hoci štvrťfinálovú prekážku z Plzne neprekonal, na Hané sa pri hodnotení sezónneho výsledku zhodli na jedinom slove. "Spokojnosť. Skončili sme piati, čo pred sezónou nikto nečakal. Hrali sme dobrý hokej, vyhrávalo sa. Diváci boli spokojní, hráči tiež a pozitívne zareagovalo aj vedenie. Všetko išlo ako malo," potvrdil Konrád.

 

Dvadsaťosemročný brankár si vyskúšal atmosféru MS už pred deviatimi rokmi v Rusku. Pri Karolovi Križanovi s Jaroslavom Halákom sa však do bránky nedostal rovnako ako vlani v Ostrave, kde sa vystriedali Ján Laco s Hudáčkom. "Som rád, že si predĺžim sezónu, beriem to s veľkým potešením. Odchytám nejaké stretnutia, dúfam, že sa nám, bude dariť. V kabíne je veľa mladých chalanov, respektíve hráčov v mojom veku, čo nebývalo častým javom. Myslím si, že je to dobrá voľba, aspoň môžeme dokázať, čo je v nás," dodal Konrád.

 

S Hudáčkom ho v ročníku nespojili len kvalitné výkony medzi tromi žŕdkami. O víťaznú radosť sa obaja často podelili aj s fanúšikmi a v prípade pozitívnych výsledkov chcú v zábave pokračovať i na medzinárodnej scéne. "Dúfam, že domáce zápasy vyhráme a urobíme spolu nejakú šou. V prvom rade sme brankári, no hokej hráme pre ľudí a celá zábava naokolo je len poďakovaním sa za ich podporu. Som rád, že sa niečo podobné ujalo aj v iných mestách," dodal Hudáček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies