MS16: Fínsko proti Slovákom so šiestimi hráčmi z KHL

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 18:11 • 2 min
MS16: Fínsko proti Slovákom so šiestimi hráčmi z KHL

HELSINKI - Tréner fínskej hokejovej reprezentácie Kari Jalonen spoločne s generálnym manažérom tímu Jere Lehtinenom oznámili v piatok nomináciu na budúcotýždňové prípravné zápasy so Slovenskom (vo štvrtok 7. apríla o 18.30 h v Pori a v piatok 8. apríla o 18.30 v Turku).

slovakia

left justify in out

V 22-člennom výbere figuruje šesť legionárov z KHL, z toho dvaja z Jokeritu Helsinki, piatich hráčov dodala do mužstva švédska SHL a jedenásť hokejistov pôsobí v najvyššej domácej súťaži

.

Najskúsenejším hráčom v kádri je 31-ročný obranca Anssi Salmela z Brynäsu. Zaujímavosťou je, že v tíme sú až dve bratské dvojice - Juhani a Antti Tyrväinenovci a Tomi a Jere Sallinenovci.

 

Brankári: Juha Metsola (Amur Chabarovsk, KHL/Rus.), Eero Kilpeläinen (KalPa Kuopio)

 

Obrancovia: Mikko Lehtonen (KooKoo), Tommi Kivistö (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL/Rus.), Joonas Jalvanti (Örebro HK, Švéd.), Jesse Virtanen, Rony Ahonen (obaja Lukko Rauma), Joonas Lyytinen (KalPa Kuopio), Anssi Salmela (Brynäs IF, Švéd.), Atte Ohtamaa (Jokerit Helsinki, KHL)

 

Útočníci: Otto Paajanen (HPK Hämeenlinna), Aleksi Saarela (Ässät Pori), Joel Mustonen (Örebro HK, Švéd.), Juhani Tyrväinen, Antti Erkinjuntti (obaja Pelicans Lahti), Toni Koivisto (Lukko Rauma), Max Wärn (HK Soči, KHL/Rus.), Antti Tyrväinen (Färjestad BK, Švéd.), Tomi Sallinen (Djurgaardens IF, Švéd.), Jere Sallinen (Jokerit Helsinki, KHL), Eero Elo (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL/Rus.), Jarkko Malinen (KooKoo)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies