MS16: Bratia Hudáčkovci spokojní so sezónou v Örebre

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 15:08 • 2 min
MS16: Bratia Hudáčkovci spokojní so sezónou v Örebre

BRATISLAVA - Po deviatich sezónach sa bratská dvojica Július a Libor Hudáček opäť stretla v spoločnom hokejovom tíme.

slovakia

left justify in out

K brankárskej jednotke švédskeho Örebra HK Júliusovi sa v tejto sezóne pripojil mladší z bratskej dvojice Libor, ktorý si premiérovo vyskúšal pôsobenie na severe Európy.

 

"Začiatok bol ťažký, kvôli tomu, že som nevedel poriadne anglicky. Brat mi v tomto smere pomohol. Frustrujúce bolo, že sme na začiatku iba prehrávali. Nakoniec sme však vybojovali to, čo sme mali. Chceli sme sa umiestniť do ôsmeho miesta, čo sa nám podarilo. Mne osobne sa tiež darilo," zhodnotil pre TASR sezónu Libor Hudáček. Dvadsaťpäťročný krídelník odohral za Örebro 48 zápasov základnej časti s bilanciou 14 gólov a 14 asistencií. V dvoch dueloch play off nebodoval.

 

Pozitívne hodnotil ročník aj starší brat Július: "Myslím si, že to, čo sme si pred sezónou povedali, tak sme aj splnili. Urobili sme play off a predkolo. Skončili sme na ôsmom mieste. Začínali sme doma, škoda toho prvého zápasu, kde sme vyhrávali 2:0. Boli sme lepší ako HV 71. V presilovej hre dali na 1:2, vtedy sa na tom góle asi celá séria zlomila. Trošku sme sa začali báť hrať, HV to využilo a otočilo zápas. Škoda toho, pretože celá sezóna bola aj napriek miernym výkyvom z našej strany dobrá. Ôsme miesto bolo reálne, čo sme mohli uhrať." J. Hudáček odchytal 42 duelov ZČ s priemerom 2,45 gólu na zápas.

 

Švédske Örebro spojilo po deviatich sezónach bratskú dvojicu, čo hodnotia obaja pozitívne. "Je to len a len dobré, či pre náš vzťah alebo pre rodinu," povedal Libor, ktorého doplnil Július: "Bývali sme dve minúty pešo od seba. Bolo to trošku zvláštny pocit, že ste v cudzine a zrazu tu máte rodinu. Ja som sa tam cítil doma, ako po minulé roky. Bol som rád, že tu je a darilo sa aj nám, aj mužstvu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies