MS14: Sekerov príchod otázny, Marinčin na farmu,Podhradský sa ospravedlnil

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 17:40 • 2 min
MS14: Sekerov príchod otázny, Marinčin na farmu,Podhradský sa ospravedlnil

BRATISLAVA - I keď kostra tímu pre hokejové MS v Minsku je viac-menej hotová a budú ju tvoriť z veľkej väčšiny hráči súčasného reprezentačného kádra pripravujúceho sa v Bratislave, tréner národného tímu Vladimír Vůjtek pred začiatkom šampionátu stále očakáva príchod niekoľkých posíl.

slovakia

left justify in out

Z hráčov domácej extraligy má v talóne duo Rastislav Staňa a Tomáš Marcinko z Košíc, ktorí by sa k mužstvu mohli pripojiť po skončení finálových bojov. Do prípravy by mohli v ďalšom priebehu naskočiť aj posily z KHL. "Vo výhľade máme ešte Ivana Baranku, Tomáša Starostu, Štefana Ružičku a Tomáša Záborského. Čakáme, ako sa bude vyvíjať zdravotný stav Jána Sýkoru z Plzne. Sledujeme aj obrancu Jozefa Kováčika z Brna, pôjdeme sa na neho v blízkom čase pozrieť," prezradil Vůjtek počas utorkového zrazu reprezentácie.
     

Ďalšie posily by mohli prísť z NHL, kde vrcholí základná časť. Už dávnejšie bolo isté, že do play off nepostúpi Edmonton s Martinom Marinčinom. Reprezentačný tréner ale potvrdil, že mladý obranca sa po skončení základnej časti bude musieť hlásiť na farme, keďže rezervný tím "olejárov" Oklahoma City Barons má nakročené do play off v nižšej súťaži AHL.
     

Postupová šanca už vyhasína Caroline, jej elitný obranca a tretí najproduktívnejší hráč tímu Andrej Sekera však momentálne laboruje s bližšie nešpecifikovaným zranením v dolnej časti tela. "Rozprával sa s ním generálny manažér Otto Sýkora. Má zdravotné problémy, teraz nehráva. Vieme o ňom iba strohé správy, kluby v zámorí totiž neradi zverejňujú povahu zranení svojich hráčov, pokiaľ nie je ešte koniec sezóny. Jeho štart na MS je teda otázny," pokračoval hlavný tréner. Čoskoro voľný by mohol byť aj brankár Jaroslav Halák, ktorého Washington má len malú šancu na postup. "Budeme ho riešiť, až keď to bude aktuálne," podotkol Vůjtek. Nepravdepodobný je aj príchod Tomáša Kopeckého (Florida) a Ľubomíra Višňovského (NY Islanders), ktorí pauzujú po otrase mozgu.
     

Reprezentačný káder už s určitosťou nevystuží krídelník Milan Bartovič (problémy s chrbtom a zápästím), už dávnejšie sa koučovi národného tímu ospravedlnili jeho kolegovia zo Slovana Bratislava Branko Radivojevič (rodinné dôvody), Mário Bližňák (problémy s kolenom), Peter Ölvecký (problémy so slabinami) a Michal Sersen (problémy so slabinami). Prvý reprezentačný štart pod vedením Vůjteka nepridá ani Peter Podhradský. "Oslovili sme ho, ale ospravedlnil sa nám," dodal reprezentačný kormidelník na adresu zadáka Donbassu Doneck.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona