MS14: Lunter dostal pozvánku na rozlúčke so sezónou,ktorú vôbec nečakal

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 14:49 • 2 min
MS14: Lunter dostal pozvánku na rozlúčke so sezónou,ktorú vôbec nečakal

BRATISLAVA - Jediného nováčika v súčasnom kádri hokejovej reprezentácie Mária Luntera pozvánka do prípravy pred MS poriadne zaskočila. O to viac, že prišla paradoxne v momente, keď sa po úspešnej sezóne lúčil v kabíne so spoluhráčmi z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

"Pozvánku som vôbec nečakal a preto som veľmi rád, že som ju dostal. V Banskej Bystrici sme mali také ukončenie sezóny a na jeho konci mi tréner v šatni povedal, že vlastne ešte idem na tréning reprezentácie," prezradil pre TASR. Úvodný reprezentačný kemp totiž prebiehal práve v metropole stredného Slovenska a Vladimír Országh je okrem kouča bystrických hokejistov aj asistentom pri národnom tíme. "Takže hneď potom, vo štvrtok a v piatok ráno som sa s nimi pripravoval," pokračoval.
     

Devätnásťročný útočník však nevedel, ako dlho sa s tímom zdrží a najprv sa zdalo, že po bystrickom kempe už na ďalší zraz do Bratislavy nepocestuje. "Tréner Vůjtek mi poďakoval a povedal, že ešte bude volať s Milanom Bartovičom, či môže prísť do Bratislavy a podľa toho sa uvidí, či zostanem s tímom. Nakoniec mi zavolal, že pôjdem s nimi, čo ma veľmi potešilo. Pre mňa sú to úplne super pocity. Sú tu veľmi skúsení hráči a každý tréning s nimi mi pomáha," pokračoval mladík.
     

Lunter už obliekal národný dres v mládežníckych kategóriách a Slovensko reprezentoval na MS v do 17, 18 i 20 rokov. Aj keď sa teraz dostal do "Á-čka", nemá príliš veľké oči a o účasti na šampionáte v Bielorusku nehovorí. "Idem od tréningu k tréningu a uvidíme, čo sa stane. Zatiaľ som v piatom útoku a ani neviem, či nastúpim v najbližších zápasoch s Ruskom, či aspoň na jeden z nich. S trénerom sme sa o tom zatiaľ nerozprávali," povedal Lunter, ktorý veľmi pozitívne hodnotí aj prvé tréningy pod dohľadom Vladimíra Vůjteka. "Je to veľmi dobrý tréner, má prirodzený rešpekt. Nemusí na nás kričať, snažíme sa robiť všetko tak, ako máme, aby nemusel zvyšovať hlas."
     

Nomináciu si vyslúžil vďaka dobrým výkonom v drese "baranov", s ktorými nakoniec vybojoval bronzové medaily. V 56 zápasoch extraligy strelil 13 gólov a pridal 15 asistencií. "Sezónu hodnotím pozitívne. Samozrejme, vďaka patrí aj trénerom a celému realizačnému tímu, že sme nakoniec skončil tretí. Sme radi, že to takto dopadlo," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona