MS vo vodnom lyžovaní: Dva tituly pre Slovensko vo wakeskate a wakeborde

NETKY.SK • 18 August 2014, 15:45 • 2 min
MS vo vodnom lyžovaní: Dva tituly pre Slovensko vo wakeskate a wakeborde

TELEMARK - Slovenskí reprezentanti vo vodnom lyžovaní získali na minulotýždňových majstrovstvách sveta v nórskom Telemarku v disciplínach wakeboard a wakeskate, na ktorých sa zúčastnilo takmer 200 jazdcov z 29 krajín, dva zlaté kovy a jednu bronzovú medailu.

slovakia

left justify in out

Wakeskate 
V kategórii ženy pridala Zuzana Vráblová z Piešťan do svojej zbierky ďalší titul majsterky sveta. Vo finále jasne zvíťazila ziskom 81,67 bodu pred Švédkou Michaelou de Waernovou a Izraelčankou Ori Boujovou. 


Čerstvý juniorský majster Európy Július Lang (MAXX Košice) sa v kategórií juniorov tentoraz umiestnil na 3. priečke (62,33 b.), keď pred ním skončili nemeckí jazdci Winkelmann (84) a Bimberg (66). 

 

Wakeboard 
Svoj prvý titul na wakeboarde v kategórii Masters si vyjazdil skvelým výkonom Miroslav Hríbik (MAXX Košice). Majster sveta vo vodnom lyžovaní v akrobatickej jazde potvrdil, že patrí medzi najuniverzálnejších športovcov a je vôbec prvý, kto sa môže pochváliť dvoma titulmi z rôznych disciplín vodnolyžiarskeho a wakeboardového sveta. Poradie na prvých piatich miestach bolo veľmi veľmi tesné. Hríbik ziskom 70 bodov zvíťazil o jeden bod pred Nemcom Langholzom a o dva body pred Juhoafričanom Smithom. 

 

Slovenskí juniori Radovan Hradil (KVL Piešťany) a Juraj Kerpčár (Trixen Košice) nepostúpili z kvalifikácie, ale v oboch kvalifikačných jazdách podali bojovný výkon a vo veľmi silnej konkurencii nazbierali ďalšie potrebné skúsenosti. V súťaži družstiev Slovensko uzatváralo prvú desiatku. Zvíťazilo Nemecko pred Veľkou Britániou a Francúzskom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona