MS v streľbe: Barteková do finále skeetu, v kvalifikácii skončila štvrtá

NETKY.SK • 15 September 2014, 18:29 • 2 min
MS v streľbe: Barteková do finále skeetu, v kvalifikácii skončila štvrtá

GRANADA - Slovenská reprezentanta Danka Barteková postúpila na MS v streľbe zo všetkých zbraní v španielskej Granade do šesťčlenného finále v skeete žien.

slovakia

left justify in out

V pondelňajšej kvalifikácii obsadila s nástrelom 73 štvrtú priečku, víťazkou sa stala Ruska Albina Šakirovová. Tá trafila o jedného holuba viac a vyrovnala tak svetový rekord. Bartekovej krajanka Andrea Stránovská obsadila nepostupové 10. miesto (71), ďalšia Slovenka Monika Štibravá skončila 19. v poradí (69).
     

Dvadsaťdeväťročná Barteková minula v prvej sérii výstrelov len jeden terč a keďže druhých 25 zvládla bez jediného zaváhania, so 49 trafenými holubmi bola priebežne spoločne s ďalšími dvoma súperkami na čele súťaže. V tretej sérii sa opäť raz pomýlila a hoci klesla na 4. priečku, vo večernom finále nebude chýbať.
     

Jediná súčasná slovenská členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) si na svetovom šampionáte vystrieľala v skeete doposiaľ tri medaily. Všetky mali bronzový lesk a získala ich postupne v rokoch 2005, 2006 a 2010. Jej najväčším kariérnym úspechom na medzinárodnej scéne je ďalšia bronzová medaila z OH 2012 v Londýne.

     

MS v strelectve      

skeet žien - kvalifikácia

1. Albina Šakirovová (Rus.) 74, 2. Elena Allenová 73 (V.Brit.), 3. Brandy Drozdová 73 (USA), 4. Danka BARTEKOVÁ (SR) 73, 5. Francisca Crovettová Chadidová (Čile) 72 (+8), 6. Andri Eleftheriouová (Cyp.) 72 (+8) ... 10. Andrea STRÁNOVSKÁ (SR) 71, 19. Monika ŠTIBRAVÁ (SR) 69



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies