MS v roku 2019 definitívne pridelili Slovensku

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 12:58 • 2 min
MS v roku 2019 definitívne pridelili Slovensku

PRAHA - Kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v piatok v dejisku MS v Prahe oficiálne poveril Slovensko usporiadaním svetového šampionátu v roku 2019.

slovakia

left justify in out

Po oficiálnom odstúpení Švajčiarska to bola v podstate formalita s jedným kandidátom. Švajčiari budú hostiteľom podujatia o rok neskôr a to v Zürichu a Lausanne, naposledy boli v roku 2009 dejiská Zürich-Kloten a Bern.  
      

Maskotom hokejových majstrovstiev sveta v roku 2019 by mal byť opäť vĺčik Goooly, rovnako ako na MS 2011. Jedinou viditeľnou zmenou oproti šampionátu spred štyroch rokov bude nový dizajn jeho dresu. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) má už vybraté aj logo pre MS 2019. Spomedzi takmer 120 zaslaných návrhov vyšiel víťazne grafik Michal Krajči, ten už v decembri schválila IIHF i zástupca marketingového partnera Infront. Logo nesie základné atribúty šablóny IIHF, ktoré bolo doplnené o mapu SR rozdeľujúcu logo na tri časti v slovenskej trikolóre doplnenej o hokejku označenej štátnym znakom. Na vizuálnu prezentáciu bude použitý už vytvorený dizajn ľadovej plochy so štátnym znakom a mottom "Slovak Republic, Hockey Republic, play again".
     

Prípravná skupina medzitým odovzdala IIHF technickú dokumentáciu "2019 IIHF WM Slovakia" obsahujúcu zámer, organizačnú štruktúru, podporu subjektov na úrovni štátu, jej ministerstiev, územných celkov a hosťujúcich miest Košíc a Bratislavy. Vo februári prebehli v budúcich dejiskách kontrolné dni. Traja členovia komisie IIHF pre organizovanie podujatí – Peter Forsberg, Jan Černý, Jelena Abubakirová - a zástupkyňa spoločnosti Infront Luciana Krameriová podrobne mapovali podmienky v arénach, ale aj hoteloch. Následne mal prípravný výbor stretnutie s predstaviteľmi IIHF v Zürichu.
     

Záverečná prezentácii sa odohrala vo štvrtok v Prahe. Ako uvádza webová stránka iihfworlds2015.com, bývalý úspešný slovenský reprezentant Miroslav Šatan adresoval kongresu tieto slová: "Atmosféra v roku 2011 bola u nás vzrušujúca a to nielen pre hráčov, ale aj pre fanúšikov z mnohých krajín. Celá naša krajina prežívala dva týždne hokejovú horúčku a podarilo sa nám Slovensko dostať do povedomia sveta." 
     

Na Slovensku sa v ére samostatnosti uskutočnil svetový šampionát doposiaľ jediný raz. V roku 2011 hostili hokejovú elitu Bratislava a Košice. Hlavné mesto SR zažilo atmosféru MS aj v rokoch 1959 a 1992, keď podujatie v rámci Československa spoluorganizovalo spoločne s Prahou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona