MS v plávaní: Klobučníkovi vyniesol "poker" piate miesto

NETKY.SK • 5 December 2014, 18:06 • 2 min
MS v plávaní: Klobučníkovi vyniesol "poker" piate miesto

DAUHA - Slovenský reprezentant Tomáš Klobučník obsadil 5. miesto v piatkovom finále prsiarskej dvojstovky na majstrovstvách sveta v plávaní v krátkom bazéne v katarskej Dauhe.

slovakia

left justify in out

Jeho výsledný čas 2:04,29 min je výrazným prekonaním doterajšieho slovenského rekordu (2:04,97), ktorého bol tiež držiteľom. Klobučník postúpil do finále časom 2:05,01 min z posledného ôsmeho miesta. Štartoval v ôsmej dráhe a po polovici pretekov mu patrila dokonca druhá priečka za favorizovaným Maďarom Dánielom Gyurtom (58,76). V cieli skončil napokon piaty, keď profitoval aj z diskvalifikácie Rusa Olega Kostina.

 

"Pocity som mal podstatne lepšie než ráno. Medzičasy boli veľmi rýchle, s trénerom sme zvolili taktiku 'all-in' ako v pokri. Vedel som, že posledná päťdesiatka už bude so zavretými očami, ale chcel som zabojovať o čo najlepšie umiestnenie a toto bol jediný variant, ktorý mohol fungovať. V závere som už nemal veľa síl, čo sa ukázalo aj na čase, ale s konečným výsledkom som spokojný," uviedol Tomáš Klobučník. 

 

Aktuálny výsledok z Dauhy je pre člena VŠC Dukla Banská Bystrica jeden z vrcholov jeho doterajšej kariéry. Vlani na "krátkej Európe" v dánskom Herningu bral 4. miesto na stovke (57,75 s) a 6. priečku na dvojstovke (2:04,97 min). Teraz si teda svoje umiestnenie na 200 m mierne vylepšil, zatiaľ čo slovenský rekord "stlačil" oveľa výraznejšie. 

 

Dvadsaťštyriročný zverenec Dirka Langeho Klobučník zažíva úspešný návrat do špičky po nevydarených augustových ME v dlhom bazéne v Berlíne, kde jeho výkony vážne poznačil viactýždňový jarný tréningový výpadok pre vojenčinu. Najrýchlejší v finále na 200 m prsia bol Maďar Dániel Gyurta za 2:01,49 min. 

 

MS v plávaní v krátkom bazéne - Dauha (Kat.): 

Muži - 200 m prsia: 1. Dániel Gyurta (Maď.) 2:01,49 min, 2. Marco Koch (Nem.) 2:01,91, 3. Kirill Prigoda (Rus.) 2:02,38, 4. Jasuhiro Koseki (Jap.) 2:02,45, 5. Tomáš Klobučník (SR) 2:04,29, 6. Juta Ošikiri (Jap.) 2:05,09. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies