MS: V nominácii Argentíny bude chýbať Higuain, šancu dostane nováčik Dybala

NETKY.SK • 23 September 2015, 11:40 • 2 min
MS: V nominácii Argentíny bude chýbať Higuain, šancu dostane nováčik Dybala

BUDENOS AIRES - Meno útočníka Gonzala Higuaina chýba v nominácii argentínskej futbalovej reprezentácie na dva úvodné zápasy kvalifikácie MS 2018. Finalista vlaňajšieho svetového šampionátu odštartuje "kampaň" o finálový turnaj v Rusku 8. októbra domácim súbojom s Ekvádorom, o päť dní ho čaká súboj v susednom Paraguaji.

slovakia

left justify in out

Tréner Argentíny Gerardo Martino vynechal Higuaina z nominácie, hoci v nedeľňajšom zápase talianskej Serie A prispel dvoma gólmi k vysokému triumfu SSC Neapol nad rímskym Laziom (5:0). Nie celkom mu však vyšiel turnaj Copa America, na ktorom strelil len dva góly a vo finále proti Chile nepremenil v jedenástkovom rozstrele svoj pokus. Pre žalúdočné problémy necestoval s tímom na nedávne turné do USA, kde si Argentína zmerala sily s Bolíviou a Mexikom.

 

"Nomináciu som mal pripravenú už predtým, ako Gonzalo strelil cez víkend dva góly. Nepozeral som sa len na jeden víkend, bral som do úvahy dlhšie obdobie," vyhlásil Martino, ktorý premiérovo pozval do národného tímu útočníka Juventusu Turín Paula Dybalu.

 

Nominácia argentínskej futbalovej reprezentácie na zápasy kvalifikácie MS 2018 proti Ekvádoru a Paraguaju:

brankári: Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzman (UANL Tigres), Agustin Marchesin (Santos Laguna)

obrancovia: Pablo Zabaleta (Manchester City), Nicolas Otamendi (Manchester City), Martin Demichelis (Manchester City), Emmanuel Mas (San Lorenzo), Marcos Rojo (Manchester United), Facundo Roncaglia (FC Janov), Ezequiel Garay (Zenit Petrohrad), Milton Casco (Newell's Old Boys), Ramiro Funes Mori (Everton)

stredopoliari: Javier Mascherano (FC Barcelona), Lucas Biglia (Lazio Rím), Angel Di Maria (Paríž St. Germain), Javier Pastore (Paríž St. Germain), Ever Banega (FC Sevilla), Roberto Pereyra (Juventus Turín), Enzo Perez (Valencia)

útočníci: Lionel Messi (FC Barcelona), Paulo Dybala (Juventus Turín), Sergio Agüero (Manchester City), Carlos Tevez (Boca Juniors), Nicolas Gaitan (Benfica Lisabon), Angel Correa (Atletico Madrid), Ezequiel Lavezzi (Paríž St. Germain)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona