MS v katarskej Dauhe bez účasti Slovenska

NETKY.SK • 7 Október 2015, 18:07 • 2 min
MS v katarskej Dauhe bez účasti Slovenska

DAUHA - Na majstrovstvách sveta v boxe, ktorých súťažné boje pod záštitou Medzinárodnej amatérskej boxerskej asociácie (AIBA) sa začali v utorok v katarskej Dauhe, sa nepredstaví ani jeden slovenský reprezentant.

slovakia

left justify in out

"Žiaľ, na svetovom šampionáte nemáme zastúpenie. Na účasť v Katare bolo po prvý raz nutné kvalifikovať sa z augustových majstrovstiev Európy. Keďže nikto z našich boxerov pred dvoma mesiacmi v bulharskom Samokove neskončil v elitnej šestke, na aktuálnych majstrovstvách sveta v Dauhe neštartuje žiadny slovenský pästiar," informoval agentúru SITA tréner slovenskej reprezentácie a zároveň člen výkonného výboru Slovenskej boxerskej federácie (SBF) Pavol Hlavačka.


Na spomenutých ME v Samokove neďaleko Sofie sa ani jeden z kvinteta nominovaných Slovákov Viliam Tankó (do 52 kg), Michal Takács (do 56 kg), Michal Zátorský (do 60 kg), Matúš Strnisko (do 81 kg), Erik Tlkanec (do 91 kg) nedostal medzi okteto najlepších, všetci svoje účinkovanie skončili v prvom, resp. v druhom kole.


Na MS 2015 v Dauhe sa duely v ringu konajú v Ali Bin Hamad Al Attiya Arene, prihlásených je 260 pästiarov zo 74 krajín. Medaily sa rozdajú v desiatich kategóriách: do 49 kg, do 52 kg, do 56 kg, do 60 kg, do 64 kg, do 69 kg, do 75 kg, do 81 kg, do 91 kg a nad 91 kg. Vyraďovacie boje sú v dňoch 6 - 9. októbra, štvrťfinále sa uskutoční v sobotu 10. 10., v nedeľu a pondelok (11. - 12. 10.) je na programe semifinále a po utorkovom dni voľna svetový šampionát vyvrcholí v ringu finálovými duelmi v stredu a vo štvrtok (14. a 15. októbra).


Najúspešnejšou krajinou na predchádzajúcich majstrovstvách sveta 2013 bol v Almaty domáci Kazachstan s bilanciou štyri zlaté, dve strieborné a dve bronzové medaily. Druhé miesto v klasifikácii obsadila Kuba (2 - 2 - 1), tretí v hodnotení krajín skončil Azerbajdžan (2 - 0 - 1). Z najlesklejšieho kovu sa pred dvoma rokmi tešilo aj štvrté v poradí Rusko (1 - 2 - 1) a piate Taliansko (1 - 0 - 2), aspoň jednu medailu zavesili na krk boxerom z 18 krajín. Slovensko nedosiahlo na MS 2013 výraznejší úspech. Obidvaja nominovaní borci Michal Zátorský (do 60 kg) a Sandro Dirnfeld (do 91 kg) skončili v Almaty ešte vo vyraďovacích dueloch a nepostúpili do osemfinále. Dosiaľ jediným Slovákom v ére samostatnosti, ktorý sa presadil na významných podujatiach až na stupne pre víťazov, je naďalej len Rudolf Dydi. Dubnický odchovanec má v zbierke dva bronzy (na MS 1997 v Budapešti a na ME 2002 v Perme), v oboch prípadoch v kategórii do 48 kg.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona