MS v hokeji: Zdolali sme Kazachstan, Nemci deklasovali Talianov

NETKY.SK • 20 Máj 2022, 21:38 • 2 min
MS v hokeji: Zdolali sme Kazachstan, Nemci deklasovali Talianov

HELSINKI – Sme späť na víťaznej vlne! Slovensko zdolalo reprezentantov z Kazachstanu 4:3, zlepšili sme presilovky a na výsledku to bolo hneď poznať. Nemci v gólovej prestrelke porazili Talianov 9:4.

slovakia

left justify in out

Náš výkon bol už lepší!

 

Slovenskí reprezentanti si poradili s výberom Kazachstanu 4:3. Slováci začali nevýrazne a v prvej tretine prekvapivo prehrávali 2:1. V druhej tretine sa naši reprezentanti prebrali a dokázali sa presadiť troma gólmi do siete nepresvedčivého Kazchastanu.

 

Dva góly sme strelili v presilovke vďaka vylúčeniu Pavela Akolzina. Prvý v presilovke strelil Martin Fehérváry a druhý pridal Adam Liška. Posledný gól v druhej tretine pridal fantastickým samostatným nájazdom Juraj Slafkovský.

 

V tretej tretine sa presadil iba Kazachstan, Panyukov pridal svoj druhý gól v zápase, ale Kazachom to nestačilo ani na predĺženie. Náš tím získal druhé víťazstvo na šampionáte a naše šance na postup stále žijú.

 

 

Nemci nedali Talianom ani najmenšiu šancu!

 

Nemci od úvodu potvrdzovali úlohu favorita. Okrem korčuliarskej prevahy ukázali aj vysokú efektivitu streľby, keď skórovali z prvých dvoch striel na bránku, presadili sa Karachun a Wissmann. V 14. minúte zvýšil na 3:0 Ehliz, ktorý tečoval strelu Bittnera a vyhnal z talianskej bránky Fadaniho.

 

Ten nemal svoj deň, dostal tri góly zo štyroch striel. Nahradil ho Fazio, ktorý do konca tretiny inkasoval raz, keď ho prekonal strelou na vyrážačku Fischbuch. Favorit sa už potom nikam nehnal, napriek tomu naďalej dominoval a dokázal navýšiť svoj náskok. Až za stavu 5:0 dovolil súperovi zmeniť skóre zásluhou úspešného teču Traversu.

 

Taliani nedokázali účinne brzdiť nemecké útoky, v úvode tretej časti Ehliz a Karachun svojimi druhými gólmi v zápase zvýšili už na 8:1. V samotnom závere hráči v čiernych dresoch zvoľnili a umožnili "azúrovým" tromi presnými zásahmi skorigovať výsledok.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies