MS v hokeji: Švajčiari túžia ukázať charakter. Slováci sú pre nich tvrdým orieškom

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 10:54 • 2 min
MS v hokeji: Švajčiari túžia ukázať charakter. Slováci sú pre nich tvrdým orieškom

Podľa trénera švajčiarskej hokejovej reprezentácie Patricka Fischera dnešný zápas proti Slovensku ukáže charakter jeho tímu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Patrick Fischer musel svoje mužstvo dávať dokopy po utorkovom výprasku od Švédov (0:7). Švajčiari až dovtedy pôsobili na svetovom šampionáte v Rige dojmom koncentrovaného tímu, ktorý mal plný počet bodov, herný plán aj potrebné sebavedomie.

 

img

 

"Mali sme ťažký večer. Švédom sme to uľahčili zbytočnými stratami puku a nezvládli sme dynamiku zápasu. Herne nás úplne neprevalcovali, ale už je to za nami. Sústredíme sa na najbližšie duely," uviedol Patrick Fischer.

 

Prečítajte si tiež: MS v hokeji: Kazachstan zdolal lídrov skupiny B, javorové listy konečne zabodovali


Podľa neho bude súboj proti nečakaným lídrom A-skupiny Slovákom ukážkou toho, či jeho mužstvo má vieru v seba. "Slováci hrajú podobne ako my. S vysokou úrovňou intenzity hry, ktorú sa snažia dosiahnuť častými striedaniami. Toto je cesta k úspechu aj v mojom ponímaní hokeja. Na druhej strane slovenskí hokejisti sú pre nás stále tvrdým orieškom a nielen pre nás, ale aj ostatné tímy." dodal Fisher, ktorý má na konte 66 zápasov a 20 gólov ako hráč v tíme Helvétov.

 

Mohlo by vás zaujímať: MS v hokeji: Zajtra proti Švajčiarom v plnej sile! Studenič sa vracia do zostavy!


Slováci sú podľa švajčiarskych médií s troma víťazstvami zatiaľ veľkým prekvapením turnaja. A momentálne sú zverenci Craiga Ramsayho dokonca jediným tímom na šampionáte v Lotyšsku, ktorý nestratil ani bod. Fischer má pred súperom zdravý rešpekt, nebojí sa však konfrontácie s lídrom skupiny. "Oni majú teraz veľkú sebadôveru, ale my ju máme tiež. Očakávam vypätý zápas, v ktorom rozhodnú detaily. Veľmi dôležité bude, ako zvládneme hru v presilovkách a oslabeniach," povedal.

 

img

 

Podobný článok: MS v hokeji: Slováci sú na vrchole Rebríčka sily IIHF

V dnešnom zápase je otázny štart obrancu Mirca Müllera. Spoluhráč Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika v Leksande v uplynulej sezóne má po zápase so Švédmi reznú ranu na lakti. K dispozícii by však mal byť ďalší bek Jonas Siegenthaler z tímu NHL New Jersey Devils, ktorý bol predtým v zápase s Dánmi tvrdo atakovaný. Švajčiari optimisticky dodávajú, že ostatných šesť zápasov proti Slovákom vyhrali. "Dosiaľ posledný na majstrovstvách sveta v roku 2018 sa skončil naším triumfom 2:0. Treba pokračovať v tejto sérii," dodal švajčiarsky zdroj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies