MS v hokeji: Slováci zajtra poobede odohrajú zápas s Američanmi, Česi s Fínmi až večer

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 09:44 • 2 min
MS v hokeji: Slováci zajtra poobede odohrajú zápas s Američanmi, Česi s Fínmi až večer

RIGA - Zajtra sa predstavia v dvoch úvodných zápasoch od 15:15 v rámci štvrtkového programu štvrťfinále na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige Američania so Slovákmi a Švajčiari proti Nemcom.

slovakia

left justify in out

Slováci s Američanmi si to rozdajú v hlavnej Riga Arene, Švajčiari a Nemci sa postavia proti sebe v Olympijskom športovom centre.

 

Vo večerných dueloch od 19.15 h na seba narazia Česi a Fíni, a v najväčšom šlágri štvrťfinálového programu Rusi a Kanaďania. Zatiaľ čo hokejisti hrajúci pod hlavičkou Ruského olympijského výboru sa stali víťazmi A-skupiny, Kanaďania prekĺzli do osmičky najlepších v poslednej chvíli vďaka triumfu Nemcov nad Lotyšmi (2:1).

 

Prečítajte si: MS v hokeji: Spoznali sme všetky dvojice pre štvrťfinále! Klasické derby bude zápas Kanady s Ruskom

 

Z veľkých hokejových krajín sa napokon vo štvrťfinále nepredstavia iba Švédi, ktorí v konečnom účtovaní A-skupiny získali o dva body menej ako Slováci. Švédi obsadili celkovú deviatu priečku, čo je pre nich najhoršie umiestnenie od roku 1937. Na desiatej pozícii skončili Kazachovia, ktorí ako nováčik šampionátu elitnej kategórie dlho živili postupovú šancu do štvrťfinále. Na ambicióznych domácich Lotyšov zostala konečná jedenásta pozícia. Posledné dve priečky na MS 2021 patria Bielorusom a Talianom, ale bez mínusky v podobe zostupu do nižšej kategórie MS.

 

Dvojice štvrtkového štvrťfinále na MS 2021 (SELČ):

USA - Slovensko (Aréna Riga, 15:15)
Švajčiarsko - Nemecko (Olympijské športové centrum Riga, 15:15)
Fínsko - Česko (Aréna Riga, 19:15 )
Rusko - Kanada (Olympijské športové centrum Riga, 19:15)

Známe konečné poradie MS 2021: 9. Švédsko, 10. Kazachstan, 11. Lotyšsko, 12. Dánsko, 13. Nórsko, 14. Veľká Británia, 15. Bielorusko, 16. Taliansko
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona