MS v hokeji: Nagy je presvedčený, že slovenský tím je dobre poskladaný a má na postup do štvrťfinále

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 11:28 • 2 min
MS v hokeji: Nagy je presvedčený, že slovenský tím je dobre poskladaný a má na postup do štvrťfinále

Výkony slovenských hokejistov na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige oceňujú fanúšikovia aj odborníci.

slovakia

left justify in out

Tri zápasy, deväť bodov a priebežné prvé miesto v A-skupine. To všetko podopreté aktívnou hrou smerom dopredu a poctivou v defenzíve. Výkony slovenských hokejistov na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige oceňujú fanúšikovia aj odborníci.

 

img

 

Bývalý reprezentant Ladislav Nagy tvrdí, že triumf Slovákov nad Rusmi (3:1) rozhodne nebol dielo náhody, či slabšieho dňa "Červenej mašiny".

"Naši chlapci hrali výborne. V prvom rade nedávali súperovi priestor. Rusi mali síce puk na hokejkách častejšie, ale točili sa iba pri mantineloch. Predbránkový priestor sme mali pekne pokrytý. Chlapci sa výborne dopĺňali, bojovali a získali preto zaslúžené víťazstvo," povedal Ladislav Nagy vo svojom hodnotení na webe hockeyslovakia.sk.

 

Súvisiaci článok: MS v hokeji: Česi s prvými bodmi v turnaji, Kanada podľahla aj v treťom zápase

Najlepší štart Slovákov do majstrovstiev sveta pri súčasnom modeli základných skupín by mal jednoznačne pokračovať. Uvedomuje si to aj 41-ročný Košičan, ktorý sa s reprezentačným dresom rozlúčil pred dvoma rokmi práve na svetovom šampionáte v domácom,košickom, prostredí. "Málokto čakal taký dobrý štart. Netreba si to však pokaziť, takto musíme aj pokračovať. Pred nami sú nepríjemní Švajčiari a ak by sme vyhrali aj tento zápas, tak sme jednou nohou vo štvrťfinále. Pred šampionátom som volal s Mirom Šatanom a vravel som mu, že tím je výborne poskladaný a má na to, aby sa dostal do štvrťfinále. Aj v posledných rokoch nám chýbal spravidla iba bodík a chcelo to len kúsok šťastia. Teraz to chlapci zvládajú perfektne. Výborne korčuľujú a dávajú si pozor na vylúčenia. O tom je dnešný hokej," povedal majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z Helsínk 2003.

Nagya tešia predovšetkým tímové výkony Slovákov. "Celá striedačka žije a chlapci odvádzajú svoju prácu. Všetci ťahajú za jeden povraz a výborne sa na nich pozerá. Program je intenzívny a určite príde aj zápas, v ktorom nepôjdu nohy. Zatiaľ je to však výborné," dodal Nagy.


Slová chvály

Nagy pochvaľuje svojho nástupcu a súčasného držiteľa čísla 27 Mareka Hrivíka. Po troch zápasoch má kreatívny center na konte 4 body za 2 góly a 2 asistencie. Zo slovenského tímu v Rige je produktívnejší iba jeho kolega z prvého útoku Peter Cehlárik so 6 bodmi (2+4).

"Dvadsaťsedmička je šťastné číslo a som rád, že si ho 'Hrivo' zobral. Ja som si s ním zahral v jednom útoku spoločne s Mirom Šatanom. To bol však oveľa mladší, teraz je to líder. Má pokoj na hokejke a hrá veľmi rozvážne. S Cehlárikom a Lantošim vytvorili výborný prvý útok, pochváliť musím aj obrancu Gernáta. Odvádzajú super robotu a hrajú krásny hokej,“ pochválil Nagy Hrivíka na webe SZĽH.

Slovenskí hokejisti majú aktuálne na svetovom šampionáte pred sebou dva dni voľna. Najbližšie budú v akcii vo štvrtok 27. mája v zápase proti Švajčiarom o 15:15.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies