MS v hokeji: Kanada nám udelila lekciu, Fíni deklasovali USA

NETKY.SK • 16 Máj 2022, 21:39 • 2 min
MS v hokeji: Kanada nám udelila lekciu, Fíni deklasovali USA

HELSINKI – Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom treťom zápase v základnej A-skupine na MS vo Fínsku s Kanadou 1:5. Jediný gól slovenského tímu strelil Samuel Takáč, ktorý v 13. minúte v presilovke vyrovnal na 1:1. Fíni nastrielali USA 4 góly a s prehľadom zdolali silného súpera.

slovakia

left justify in out

Kanada bola lepším tímom, musíme sa zlepšiť

 

Favorizovaný zámorský tím rozhodol o svojom víťazstve v 2. tretine, v ktorej strelil dva góly a odskočil Slovákom na 1:3. V úvode tretej časti pridali Kanaďania štvrtý gól, ktorým definitívne zlomili odpor zverencov Craiga Ramsayho. V bránke Slovenska dostal prvýkrát na turnaji príležitosť Adam Húska, ktorý si popri piatich inkasovaných góloch pripísal 39 zákrokov.

 

 

Slováci majú po víťazstve nad Francúzskom 4:2 a prehrách s Nemeckom (1:2) a Kanadou tri body a v tabuľke sú na priebežnom 6. mieste. Obhajcovia titulu Kanaďania zatiaľ nestratili ani bod. S 9 bodmi sú na 1. mieste A-skupiny.

Slováci nastúpia na ďalší zápas v stredu 18. mája o 19:20 SELČ proti Švajčiarsku, Kanaďania budú hrať po dvojdňovej pauze vo štvrtok od 19:20 s Kazachstanom.

 

 

Lotyšsko si poradilo s Nórskom

 

Lotyšskí hokejisti zdolali vo svojom treťom vystúpení v B-skupine na majstrovstvách sveta Nórov 3:2. O zisku troch bodov rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali 2:0.

Lotyši odohrajú svoj štvrtý duel na MS vo štvrtok 19. mája od 19:20 SELČ proti Čechom. Nóri budú mať za súpera Rakúšanov 18. mája o 15:20.

 

 

Fíni si z USA urobili dobrý deň

 

Fínsko si v ostro sledovanom súboji otvorilo strelecký účet v 1. tretine, keď sa v presilovke presadil Granlund. V 2. tretine pridalo Fínsko ďalšie 3 góly. Najprv sa presadil veterán FIllpula, neskôr sa presadili ešte Manninen a Lehtonen. USA dokázalo až v závere skorigovať výsledok, o jediný gól Američanov sa postaral Galchenyuk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona