MS v hokeji: Hrôzostrašné presilovky a zbytočné chyby nás stáli víťazstvo

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 21:33 • 2 min
MS v hokeji: Hrôzostrašné presilovky a zbytočné chyby nás stáli víťazstvo

HELSINKI – Slovenskí hokejisti podľahli Švajčiarsku v tesnom zápase 5:3. Slovákom sa vypomstili zbabrané presilovky a zbytočné chyby nás stáli dôležité body v boji o postup do play off. Množstvo švajčiarskych vylúčení nám dalo šancu zápas vybojovať na našu stranu, no nakoniec sme utrpeli ďalšiu prehru na šampionáte.

slovakia

left justify in out

Naši hokejisti dnes nemali svoj deň

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v treťom zápase za sebou na majstrovstvách sveta vo Fínsku. V stredu podľahli Švajčiarsku 3:5 a skomplikovali si šance na postup do štvrťfinále. Po štyroch stretnutiach im patrí s tromi bodmi 6. miesto v tabuľke A-skupiny. Švajčiari naopak vyhrali aj svoj štvrtý duel a s plným počtom bodov sú na čele.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

Severské derby patrilo Švédom

 

Švédsko si v ostrosledovanom súboji poradilo s domácim Fínskom 3:2 po samostastných nájazdoch. Jediný a teda rozhodujúci nájazd premenil útočník Columbusu Blue Jackets Emil Bemstrom. Švédi si tak pripísali štvrtú výhru vo štvrtom zápase, naopak Fíni zinkasovali prvú prehru na domácom šampionáte.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

Predĺženie rozhodlo zápas Francúzska s Talianskom

 

Francúzski hokejisti zvíťazili v stredajšom zápase "slovenskej" A-skupiny MS nad Talianskom tesne 2:1 po predĺžení a pripísali si druhý triumf na turnaji. Prehrávali od 15. minúty, keď sa vo vlastnom oslabení presadil Luca Frigo. Vyrovnať sa im podarilo až 66 sekúnd pred koncom v hre bez brankára a v 2. minúte predĺženia rozhodol Hugo Gallet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

Nóri si poradili s Rakúšanmi

 

Hokejisti Nórska zdolali v stredu Rakúšanov 5:3 v B-skupine majstrovstiev sveta vo fínskom Tampere. V tabuľke majú päť bodov a posunuli sa priebežne na štvrté miesto, ktoré znamená postup do vyraďovacej časti. Dva góly si pripísal Mats Rosseli Olsen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies