MS v hokeji: Česi s prvými bodmi v turnaji, Kanada podľahla aj v treťom zápase

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 22:06 • 2 min
MS v hokeji: Česi s prvými bodmi v turnaji, Kanada podľahla aj v treťom zápase

RIGA - Hokejisti Kanady ani v treťom súboji na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige nezískali prvé body. Po prehre s domácimi Lotyšmi a potom aj s Američanmi totiž v pondelok večer podľahli výberu Nemecka 1:3. Česi boli proti Bielorusom favoritom, no nakoniec sa body delili.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V súboji Kanada - Nemecko mali síce "javorové listy" streleckú prevahu (40:25), ale nemecký brankár Mathias Niederberger inkasoval iba z hokejky Nicka Paula, ktorý v závere prvej tretiny korigoval na 1:2. Nemci na turnaji ešte ani raz nezaváhali a s deviatimi bodmi sú lídrami tabuľky B-skupiny.

 

 

Na druhej priečke sú domáci Lotyši, ktorí si po víkendovom zaváhaní s Kazachmi poradili s Talianmi a zdolali ich 3:0. Výbery Talianska a Kanady z troch vystúpení nezískali ani bod a uzatvárajú hodnotenie B-skupiny.

 


V A-skupinelídrami Slováci, ktorí z troch vystúpení nazbierali plný počet bodov. Po piatkovom triumfe nad Bielorusmi a nedeľňajšom nad Britmi ich v pondelok popoludní preverili Rusi. Zverenci trénera Craiga Ramsayho zdolali favorita 3:1.

 

MS v hokeji: Online zápas Slovensko - Rusko

 

Vyjadrenia slovenskej družiny po výhre nad Rusmi

 

Prvé body na MS v pondelok večer získali Česi. V zápase proti Bielorusom otočili z 0:1 na 2:1, ale Vladislav Jeriomenko zariadil predĺženia a v ňom druhý bod pre Čechov vystrelil Dominik Kubalík.

 


Bez bodovej straty na MS zostali už len tri tímy - Slováci, Nemci a Švajčari.

Súhrn výsledkov pondelkových stretnutí na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji - Riga (Lot.)

A-skupina:
Slovensko - Rusko 3:1 (:0, 1:1, 2:0)
Česko - Bielorusko 3:2 po predĺžení (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
B-skupina:
Lotyšsko - Taliansko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Nemecko - Kanada 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona