MS v hokeji: Bod z duelu proti Švédom by Slovákov posunul do štvrťfinále

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 16:35 • 2 min
MS v hokeji: Bod z duelu proti Švédom by Slovákov posunul do štvrťfinále

Slovenskú hokejovú reprezentáciu delí už len bod od vytúženého cieľa na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige, ktorým je postup do štvrťfinále.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V ňom sa Slováci zatiaľ naposledy predstavili ešte na jar v roku 2013 vo fínskych Helsinkách, vtedy ako obhajcovia striebra. Na tohtoročných MS už majú zverenci trénera Craiga Ramsayho na svojom konte 12 bodov z piatich zápasov, pred sebou majú ešte stretnutia proti Švédom a Čechom. A ak dnes večer od 19.15 v súboji proti "trom korunkám" získajú aspoň bod, budú mať matematickú istotu prieniku do vyraďovacej časti.

 

img

 

Prečítajte si: MS v hokeji: Slovensko vybojovalo dôležité 3 body proti Dánsku, Kazachovia dnes skórovali 11-krát

 

Slováci majú v tabuľke A-skupy rovnaký počet bodov ako Rusi
V tabuľke A-skupine majú slovenskí hokejisti na svojom konte rovnaký počet bodov ako hráči z Ruska a zásluhou triumfu vo vzájomnom súboji sú v priebežnom hodnotení pred nimi. Ak sa však v aktuálne prebiehajúcom zápase podarí Švajčiarom zdolať Bielorusov v riadnom hracom čase, klesnú slovenskí hokejisti až na 3. priečku, keďže v hodnotení vzájomných duelov troch tímov majú najhoršie skóre.

 

 

Náprava nevydareného vystúpenia proti Švajčiarom

Sobotňajším večerným triumfom sa Slováci rehabilitovali za štvrtkové nevydarené vystúpenie proti Švajčiarom a debakel 1:8. V oboch prípadoch bol v bránke Július Hudáček, ktorý proti Dánom "zatiahol roletu". "Ukázal, že je obrovský profesionál," povedal na adresu skúseného gólmana kouč Craig Ramsay, cituje ho oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

 

Mohlo by vás zaujímať: MS v hokeji: Online zápas Slovensko - Dánsko

 

"Dáni boli veľmi dobrí v defenzíve. Zblokovali asi milión striel. Nemohli sme dostať puk do bránky. Zblokovali nielen pokusy našich obrancov od modrej, ale aj následné pokusy do pozícii z odrazených pukov. Snažili sme sa využiť nejaký otvorený priestor a napokon sa to podarilo. Bojovali veľmi dobre, nič nám nedali zadarmo. Našťastie sa nám v tretej tretine odrazilo zopár pukov, ako sme potrebovali. A to sme využili," doplnil Ramsay.

 

Hudáček a jeho 24 úspešných zákrokov

Tridsaťdvaročný Hudáček si v sobotu večer pripísal 24 úspešných zákrokov a zaznamenal premiérové čisté konte na MS. "Už mám trošku skúseností. Proti Švajčiarom som bojoval až do konca. Dnes už nie je v móde, že sa brankár sám zoberie a odíde z bránky. Ja som sa snažil, ako som len vedel. Samozrejme, možno som mohol chytiť viac pukov, ale Švajčiarom to napadalo. Rýchlo som sa to snažil hodiť za hlavu,“ povedal Hudáček.

 

 

"Najdôležitejšie je vždy sústrediť sa vždy len na ďalšiu strelu. Najťažšie to bolo azda v úvode tretej tretiny, keď si Dáni vytvorili viacero dobrých streleckých pozícií. Mali pár náročných striel, dobrých odrazov i dorážok. Ale udržali sme ich. Jednoducho som sa snažil byť koncentrovaný a vedel som, že skôr či neskôr dáme gól. Lebo sme boli lepší. A prišlo to. Bolo to mimoriadne dôležité víťazstvo," dodal k súboju proti Dánom.

 

Prečítajte si tiež: MS v hokeji: Útočník Skalický po dnešnom zápase proti Švédom odcestuje domov a do Rigy sa už nevráti

 

Dôležité gólové okamihy
Okrem čistého konta Hudáčka nemožno zabudnúť ďalšie dva dôležité gólové okamihy Petra Cehlárika a Adama Jánošíka. "Čakali sme takýto zápas. Dáni nezvyknú mať veľa striel, čo bolo náročné pre Jula. Ale zvládli sme to veľmi dobre. Boli sme trpezliví, nepúšťali sme ich do veľkých šancí. Každý odviedol svoju robotu skvele. Je z toho dôležitá výhra a ideme ďalej,“ hodnotil na webe SZĽH Peter Cehlárik, ktorý na turnaji zaznamenal už osem kanadských bodov za tri góly a päť asistencií, po sobote sa vrátil na čelo produktivity celého šampionátu. Spolu s ruským obrancom Nikitom Zadorovom vedie aj hodnotenie "plus-mínus", obaja si pripísal osem plusiek a žiadnu mínusku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona