Slovensko prehralo s Francúzskom po katastrofálnej III. tretine 3:5!

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 21:03 • 2 min
Slovensko prehralo s Francúzskom po katastrofálnej III. tretine 3:5!

MINSK - Slovenskí hokejoví reprezentanti na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku stále čakajú na prvé víťazstvo. V treťom stretnutí v základnej A-skupine prehrali s Francúzskom 3:5, keď súper otočil skóre štyrmi gólmi v záverečnej desaťminútovke.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka pretavili hernú prevahu v prvej tretine do gólu Nagya po sóle vo vlastnom oslabení. Ten istý hráč potom pridal svoj druhý presný zásah a hoci Francúzi v presilovke znížili, ich aktivitu v druhej časti zabrzdil gólom na 3:1 kapitán Miroslav Šatan (v zápase 1+1). "Les Bleus" ale predviedli v záverečnej tretine dokonalý obrat, keď najskôr v priebehu 26 sekúnd v presilovkách vyrovnali a necelé štyri minúty pred koncom rozhodol o ich triumfe Damien Fleury. Slováci potom ešte inkasovali na 3:5 pri hre bez brankára.

 

Slovensko odohrá svoj štvrtý duel na šampionáte v stredu o 19.45 SELČ proti Nórsku. Francúzov čaká o deň neskôr o 19.45 h súboj so Švédskom.

A-skupina:
Slovensko - Francúzsko 3:5 (1:0, 2:1, 0:4)
Góly: 16. Nagy (Sloboda), 24. Nagy (Šatan), 37. Šatan (Miklík, Valach) - 27. Amar (Desrosiers, T. da Costa), 51. Amar (Guttig), 51. Roussel (Besch), 57. Fleury (Guttig, T. da Costa), 60. Roussel. Rozhodcovia: Kaval, Patafie (obaja USA) - Deďuľja (Biel.), Fluri (Švajč.), vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 1:0.
SR: Laco - Sloboda, Ďaloga, Brejčák, Marinčin, Valach, Švarný, Čerešňák - Šatan, Hrivík, Nagy - Pánik, Viedenský, Tatar - Miklík, Marcinko, Réway - Skokan, Mikúš, Tybor - Šťastný
Francúzsko: Huet – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Fauvel – Treille, Meunier, Desrosiers – Rousell, S. da Costa, Bellemare – Fleury, Guttig, T. da Costa – Berthon, Ritz, Raux - Henderson 

 

 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Nórsko 2 2 0 0 0 7:3 6 
2. Švédsko 2 1 1 0 0 7:3 5 
3. Francúzsko 3 1 1 0 1 9:7 5 
4. Kanada 2 1 0 1 0 6:4 4 
5. Česko 2 0 1 1 0 6:6 3 
6. Taliansko 2 1 0 0 1 2:4 3 
7. Slovensko 3 0 0 1 2 6:12 1 
8. Dánsko 2 0 0 0 2 3:7 0 


Legenda: poradie, mužstvo, zápasy, víťazstvá v riadnom hracom čase (3 b.), víťazstvá po predĺžení alebo sam. nájazdoch (2 b.), prehry po predĺžení alebo sam. nájazdoch (1 b.), prehry v riadnom hracom čase (0 b.), skóre, body. 

Slováci vstúpili do zápasu výrazne aktívnejšie a do prvej veľkej šance sa dostali už v 2. minúte. Tatar išiel s Viedenským do prečíslenia dvoch na jedného, rozhodol sa ale pre strelu a Huet puk schoval do výstroja. O chvíľu neskôr putoval na trestnú lavicu Treille, ale favorit sa v presilovke nepresadil, keď súpera pritlačil iba v jej druhej časti. Francúzi premiérovo pohrozili až v 7. minúte, osamotený obranca Auvitu ale puk pred bránkou netrafil ideálne. Tlak slovenského tímu narastal, z čoho rezultovala jeho ďalšia početná výhoda. Tú zahrali Vůjtekovci lepšie ako prvú, ale neujali sa ani tri "delovky" Šatana z pravej strany. Huet bol aj naďalej v permanencii, poradil si s pokusom Tybora a šťastie mal po Viedenského teči Slobodovej strely od modrej. Slováci sa dočkali paradoxne až vo svojom prvom oslabení - pri vylúčení Skokana sa v 16. minúte Nagy zmocnil puku v obrannom pásme a po sóle cez celé klzisko presnou strelou švihom spoza obrancu otvoril skóre. Francúzi potom nevyužili 29-sekundovú výhodu o dvoch hráčov a v závere tretiny ešte Laco zabránil vyrovnaniu proti Bellemarovi i Fleurymu.

 

Na začiatku druhého dejstva Slováci v aréne Čižovka prežili bez ujmy oslabenie za vylúčenie Tatara na samom konci prvej tretiny, po jeho naskočení Laco úspešne čelil aj tvrdej strele Ritza. Udrelo teda na druhej strane - v 24. minúte Šatan získal puk pri mantineli a "vykúzlil" skvelú krížnu prihrávku cez pásmo na voľného Nagya, ktorý zblízka zaznamenal svoj druhý gól v stretnutí. "Les Bleus" dostali vzápätí ďalšiu šancu na korekciu skóre pri treste Slobodu a ich štvrtá presilovka už mala úspech, keď pri strele Amara od modrej čiary mal Laco zakrytý výhľad a prvýkrát kapituloval - 2:1. Francúzi ožili, príležitosť na vyrovnanie mal Stephane da Costa a v polovici duelu súper ostreľoval Laca pri ďalšej početnej výhode, už piatej v jednej sérii. Slovenský gólman musel ukázať svoje umenie aj v 33. minúte po nepríjemnej strele Ritza, puk betónom vytesnil mimo bránky. Zvýšenú aktivitu Francúzov zastavil až nedovolený zákrok Bescha a ten potrestal kapitán Šatan gólom na 3:1, keď po krížnej prihrávke od Miklíka z prvej prekonal Hueta. Do šatne ešte mohol pridať štvrtý gól Tatar, no sám pred brankárom neuspel a Teddy da Costa na druhej strane trafil hornú žŕdku. 

 

Aktivitou sa v úvode tretej tretiny najskôr prezentoval obranca Marinčin, po sóle sa dostal až pred brankára, no nestihol už zakončiť. Tlak si potom vytvorila prvá slovenská formácia so zakončením Hrivíka z bezprostrednej blízkosti. Na opačnej strane sa Francúzi pri každej príležitosti bleskurýchlo tlačili do útočného pásma, no pozorná defenzíva ich do nebezpečnej koncovky nepúšťala. Vlažný úsek hry s mnohými nepresnosťami prestrihla až v 49. minúte črtajúca sa príležitosť Šatana, neposedný puk ale nedokázal usmerniť do priestoru Huetovej bránky. O chvíľu neskôr dostal dvojminútový trest Valach a krátko po ňom aj Ďaloga a Francúzi oba potrestali dvoma presilovkovými gólmi v priebehu 26 sekúnd. Najskôr Amar využil dvojnásobnú prevahu svojim druhým presným zásahom a vzápätí Roussel šikovným tečom vyrovnal v 51. minúte na 3:3. Sedem minút pred koncom dostali možnosť hrať dlhú 108-sekundovú presilovku piatich proti trom aj Slováci, no obliehanie bránky súpera sa gólom neskončilo, hoci aktívne "pálil" najmä Valach. Dokonalý obrat tak zavŕšil v 57. minúte Fleury, ktorý odrazený puk dostal za Lacov chrbát a Francúzi šokujúco otočili na 4:3. Slovenský tím už nedokázal odpovedať, pri hre bez brankára ešte raz inkasoval a stratil dôležité body v boji o štvrťfinále.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies